Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг

Коментар МЗС України

Нещодавно був ухвалений і підписаний Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», який набуде чинності 18 травня 2024 року.

Робота української консульської служби регламентується чималою кількістю підзаконних нормативних актів, які після ухвалення законопроєкту потребують актуалізації для їх приведення у відповідність до його вимог.

Крім того, згадані обставини сформували необхідність внесення технічних змін до алгоритмів роботи інформаційно-комунікаційних систем Міністерства закордонних справ, які використовуються для виконання відповідних консульських функцій.

Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг за посиланням: https://mfa.gov.ua/consul/forua/q-shchodo-timchasovih-obmezhen-u-prijnyatti-novih-zayav-na-nadannya-konsulskih-poslug

Більше новин з тегом #В світі

Закон про мобілізацію: відповіді на найпоширеніші питання

18 травня набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку». Відповідно до цього Закону передбачено багато змін щодо військового обліку та мобілізації. Зібрали найбільш актуальні запитання, що надходили від членів Профспілки, та підготували для вас відповіді на них.

Візит делегації регіонального офісу МОП в Україні

На запрошення Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) до Одеси з місією прибула делегація МОП під керівництвом Аіди Ліндмайер – директорки регіонального офісу МОП в Україні, який був відкритий на початку 2024 року. ПРМТУ організувала для гостей низку ознайомлювальних зустрічей, яка розпочалась в офісі ПРМТУ.

ITF розширила список «зручних прапорів», додавши дві нові країни

Два суднових реєстри, тісно пов'язані з «тіньовим флотом» — Габон та Есватіні — стали останніми доповненнями до списку прапорів зручності (FOC) ITF. Разом з цим, Тонга була виключена зі списку, що існує вже 76 років, і тепер загальна кількість FOC складає 43.

Відновлено надання консульських послуг чоловікам призовного віку

Роз'яснення МЗС України

Дякуємо за звернення!