Обережно - «Харатьян Крю Менеджмент»!

У Профспілку робітників морського транспорту України звернулися українські моряки, які застрягли в місті Карасу в очікуванні посадки на судна ARIF KAPTAN (IMO 7721897, прапор Туреччини) і RACHEL BORCHARD (IMO 9212010, прапор Маршаллови острови).

20 моряків знаходяться в одному з готелів з початку липня, але на роботу так і не потрапили, постійно отримуючи обіцянки про швидку посадку на судна від крюїнгу, який їх працевлаштовував.

Варто відзначити, що судно ARIF CAPTAIN знаходиться у відстої з червня 2015 року, що можна побачити на сайті Marintraffic. Судновласники зазначених суден відповіли на запит Профспілки, що не мають ніякого відношення до вищезгаданої зміни екіпажу і до крюингу.

Моряки повідомили, що посередником у працевлаштуванні на ці судна виступила компанія «Харатьян Крю Менеджмент». Її ж друк є на судновій ролі, яку надали моряки.

У моряків утворився великий борг за проживання в готелі, який на даний момент вони гасять за власний рахунок, коштів на репатріацію у моряків немає, боза працевлаштування, з їх слів, вони заплатили чималі «комісійні».

Що стосується непорядного посередника в працевлаштуванні, то вийти на зв'язок з його власником Артуром Харатьяном моряки та їхні родичі не можуть. Варто відзначити, що це вже не перша проблемна ситуація, в яку потрапляють моряки через вказаний крюинг. Крім того, за інформацією з Єдиного державного реєстру судових рішень, вже кілька років щодо Артура Харатьяна ведуться кримінальні провадження за вимагання та отримання від моряків неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів за оформлення документів і відправку в рейс.

ПРМТУ в черговий раз нагадує морякам, що перед відходом у рейс від компанії, з якою раніше ви не співпрацювали, необхідно перевіряти її репутацію і інформацію про судно, в тому числі шляхом звернення за консультацією до Профспілки.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!