Чи можна стати харизматичною особистістю?

Про особливості харизми людини досі ходять дискусії серед психологів і фахівців схожих областей.

Одні стверджують, що харизма - це рідкісна якість, дарована щасливчикам природою від народження. Такі люди часто займають керівні посади, стають політиками, представниками шоу-бізнесу. Але більшість вчених дотримуються думки, що при належній роботі над собою людина може розвинути або вдосконалити власну харизматичність.

Як розвинути в собі заповітну харизму, як покращити комунікативні навички та на що ще звернути увагу, щоб стати проникливим лідером - про це говорили сьогодні на тренінгу для моряків-членів ПРМТУ, який пройшов в Морському юніон центрі.

Спікером заходу виступив Іван Нєнов - заслужений журналіст України, кандидат політичних наук, доцент, член Національної спілки письменників України та Національної спілки письменників Болгарії.

Він розібрав з моряками модель впливу на аудиторію, розповів про правила семи секунд, за які у оточуючих і складається перше враження про людину. Іван Нєнов також детально зупинився на темі міміки, жестів і поз, які передають багато важливої інформації про людину: можна судити про її темперамент і культуру, її ступінь впевненості в собі.

Фахівці впевнені, харизма має пряме відношення до мотиваційного менеджменту. Будучи найтонким інтрументом, який важко пояснити, вона по праву може бути названа і найпотужнішим засобом впливу. Вона діє дуже м'яко і невловимо, але проникає в саме серце, залишається там і продовжує працювати. «Для моряків під час рейсів, особливо для комскладу або для тих, хто планує кар'єрне зростання в морі, просто необхідно розвивати в собі харизму», - вважає Іван Нєнов.

Він дав пораду морякам з розвитку харизми. Для цього важливо працювати над своїм іміджем, поведінкою, характером, займатися самовихованням, прагнути розкрити свої особисті якості та здібності.

Як каже Августо Курі, бразильський учений-психіатр, психотерапевт, професор, доктор наук, письменник: «Я зрозумів, що неможливо слідувати за лідером, не захоплюючись їм. Захват- це більш сильне почуття, ніж відчуття влади. Харизма більш ефективна, ніж примітивний тиск».

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!