Інспектори ITF розробляли проекти регіональних кампаній

Заключний день Всесвітнього семінару ITF інспекторів у Коломбо, Шрі-Ланка, - день підведення підсумків, збору відгуків та коментарів, а також обговорення планів на майбутнє.

Ранок останнього робочого дня семінару було присвячено проблемам в регіонах і визначення нових цілей і завдань. Робота проходила також в групах, але на цей раз інспекторів розподілили залежно від регіону їх роботи: Північна і Південна Америки, Азія-Тихоокеанський регіон, Атлантика, Прибалтика, і, звичайно, Середземне і Чорне моря. У групах ITF інспекторам було запропоновано ідентифікувати «слабкі місця» свого регіону, де потрібні консолідація зусиль і таргінг підхід, і розробити проект кампанії. Пізніше пропозиції ITF інспекторів будуть оброблені і подано на розгляд Секретаріату Федерації. Досить імовірно, деякі з пропозицій будуть реалізовані в якості справжньої масштабної кампанії, регіонального проекту або локальних акцій.

Так, однією з кампаній ITF минулих років, проведених в нашому регіоні, стала кампанія під назвою «Чорноморський регіональний проект», завданнями якої виступало освітлення недобросовісних практик судновласників регіону, підвищення якості умов праці на суднах, розробка Чорноморського колективного договору, позбавлення від субстандартного судноплавства в Чорному морі.

Тоді, у 2012 році, була опублікована доповідь ITF під назвою «Чорне море ганьби», і випущений годинний фільм «Темна сторона Чорного моря: морське судноплавство на субстандартних суднах» (Dark Side of Black Sea: Seafaring in Substandard Vessels, доступний за посиланням: https://youtu.be/Tk440t7IIh8). Документальний фільм демонструє важкі умови праці на борту, низький рівень оплати праці, багатомісячні заборгованості із заробітної плати, нещасні випадки зі смертельними наслідками, як і раніше мають місце в Чорноморському регіоні - центрі жвавої морської торгівлі.

На жаль, з роками проблематика Чорноморського регіону собі не зрадила і, тому вимагає уваги і активних дій міжнародного морського профспілкового руху у відповідь.

Більше новин з тегом #Моряки

Остерігайтесь шахраїв

Ризики для моряків під час пошуку роботи

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Українські судновласники та українські моряки: спільні проблеми, що потребують термінового вирішення

Збройна агресія росії проти України та блокування українських морських портів вчергове оголила проблему фактично повної втрати Україною тоннажу суден, які експлуатуються під Державним прапором України.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

Дякуємо за звернення!