Досить, пора змінювати екіпажі!

Моряки! Ми знаємо, що ваше терпіння і терпіння ваших близьких вже йде нанівець.

Ви маєте право повернутися додому. Хоча багато країн поступово почали послаблювати карантинні заходи після 2-3 місяців жорстких обмежень і в даний час знову відкривають магазини і запускають роботу різного роду служб, а також дозволяють людям зустрічатися з друзями та сім'ями, сотні тисяч моряків (вас) у всьому світі, як і раніше, вимушено перебувають на борту суден, позбавлені можливості зійти на берег, звернутися до лікаря або повернутися додому.⠀

Багато з вас провели на борту по 6-10 місяців, а тепер вас чекають ще 2-3 місяці, так як ви були змушені продовжити свої контракти внаслідок обмежень на подорожі та відсутності авіарейсів.⠀

Незважаючи на всю підтримку з боку судноплавної галузі, Організації Об'єднаних Націй та її установ, до вас продовжують ставитися як до громадян другого сорту. Хоча саме вас уряди називають «ключовими працівниками» і життєво важливими учасниками глобальних ланцюжків постачань основних товарів і провізії.⠀

Міжнародна федерація транспортників (ITF) і наші членські профспілки попередили уряди і галузь, що після сьогоднішнього дня, 15 червня 2020 року, настане кінець толерантному ставленню до відсутності змін екіпажів.

Отработав свой контракт, вы имеете право на репатриацию. Если репатриация невозможна, вы останетесь на борту в качестве пассажира.

Однако, последствия могут быть в том, что судно не сможет продолжить плавание, если укомплектовано недостаточным количеством экипажа. Но за это моряки ответственности не несут.

Мы хотим дать четко понять: если моряк хочет покинуть судно, то ITF, наши членские профсоюзы и наши инспектора сделают все возможное, чтобы помочь ему в этом. Мы знаем, что вам давно пора покинуть суда и поможем вам в этом там, где возможно.

Вы выполнили свою работу, выполнили свои обязанности и приняли тот факт, что не сможете сразу вернуться домой. Это было необходимо в целях минимизации распространения COVID-19, но не более. Всему есть предел.

Источник: https://www.itfseafarers.org/…/itf-message-seafarers-enough…

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!