COVID-19: останні новини транспортників Європи

Європейська федерація транспортників (ETF) знову повторила свої вимоги до Європейської комісії, що спрямовані на захист прав транспортних робітників Європи.

Так, ETF повідомляє, що «Всі транспортні сектори сильно постраждали від кризи, що продовжується, і в даний час ми спостерігаємо різні заходи, які вживаються у зв'язку з COVID-19. Одночасно вітаючи прийняття заходів, ми хотіли б підкреслити, що жоден з цих заходів не повинний привести до постійної втрати робочих місць або скорочення заробітної плати. Соціальні права працівників повинні бути захищені у всіх випадках. Як би не змінювалися умови праці, ці зміни повинні носити тимчасовий характер, обговорюватися з профспілками, і жоден з цих заходів не повинен використовуватися як привід для обмеження прав трудящих».

ETF перебуває в постійному контакті з її членськими організаціями, і останній лист федерації, спрямований на адресу Європейської комісії, висвітлює всі останні події в кожному секторі. Так, що стосується європейських моряків, тут ETF озвучує наступну проблематику.

«Як уже згадувалося у попередніх листах, моряки стикаються з труднощами внаслідок різних обмежень на поїздки і карантинних заходів, що вживаються по всьому світу. Всі моряки повинні бути звільнені від національних заборон на поїздки, щоб вони могли бути репатрійованими або могли вільно приєднатися до судна. Подібного роду пересування моряків повинні бути максимально безпечними, щоб уникнути шкоди їх здоров'ю».

Нагадаємо, що Європейська федерація транспортників - це загальноєвропейська організація, що об'єднує транспортні профспілки країн Європейського союзу, Європейської економічної зони та країн Центральної та Східної Європи. ETF була створена у 1999 році і сьогодні налічує понад 5 мільйонів транспортників з більш ніж 200 профспілок 41 країни. Протягом багатьох років Профспілка робітників морського транспорту є повноправною членською організацією ETF і бере активну участь в роботі федерації.

https://www.etf-europe.org/covid-19-latest-developments-fr…/

Більше новин з тегом #В світі

Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг

Коментар МЗС України

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!