Людський фактор в морській автоматизації

11 квітня в Саутгемптоні, Великобританія, пройшла конференція «Людський фактор в морській автоматизації» за участю ПРМТУ і курсантів Національного університету «Одеська морська академія» та Херсонської державної морської академії. Організатором Конференції виступив Міжнародна рада морських роботодавців (IMEC).

Конференцію відкрили вітальні промови Голів Конференції та IMEC.

Порядок денний складався з чотирьох блоків питань, що обговорювалися. У першому блоці були розглянуті технологічні чинники: що таке автоматизація, як еволюціонували суднові процеси протягом останніх 70 років, і як вони зміняться до 2050 року, а також необхідність розробки системи рекомендацій правил використання MASS (A ship, to a varying degree, can operate independent of human interaction (IMO).

Другий блок був присвячений протиріччям, які існують в галузі на сьогоднішній день щодо автономного судноплавства. Зокрема, були розглянуті питання впливу автоматизації на сучасних моряків, їх підготовку і навчання, і те, яку загрозу для них представляє перехід суден на віддалене управління.

У третьому блоці виступів увага була зосереджена на перспективах і можливих наслідках автоматизації як для судноплавства в цілому, так і для окремих сегментів бізнесу.

Завершальним етапом порядку денного була панельна дискусія за участю курсантів НУ «ОМА», ХДМА і Warsash University, модераторами якої виступили Олег Григорюк (ПРМТУ) і Адам Льюїс (IMEC).

Більше новин з тегом #Молодь

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Ключовий пріоритет Профспілки: зосередження на майбутніх моряках

Світова морська індустрія, згідно з даними міжнародних аналітичних ресурсів, стикається зі скрутнощами через нестачу кваліфікованих кадрів.

Дякуємо за звернення!