Американська федерація праці закликала надати українським морякам право працювати

ПРМТУ звернувся за солідарною підтримкою до американських колег із проханням привернути увагу уряду до проблематики, пов'язаної з неможливістю українських моряків приєднатися до роботи на суднах.

У свою чергу Американська федерація праці - Конгрес виробничих профспілок (AFL-CIO) негайно надіслала листа на адресу Державного секретаря США Ентоні Блінкена із закликом скоординувати зусилля Державного департаменту США та країн ЄС для якнайшвидшого вирішення двох питань, які кардинально порушують права працівників в Україні. Перший – це ветування Законопроєкту 5371, який скасовує можливості ведення колективних переговорів під час воєнного стану. Другий – це обмеження на виїзд українських моряків у період воєнного стану.

«Оскільки під час запровадженого воєнного стану в Україні чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено залишати країну, ми стурбовані тим, що українські моряки не можуть приєднуватись до судів для виконання своїх життєво важливих обов'язків у світовому судноплавстві. Обмеження мають серйозний фінансовий вплив на моряків, а також впливають на українську економіку та можливість експорту сільськогосподарської продукції. Ми співчуваємо тяжкій ситуації в Україні та необхідності для українського народу підтримувати свою країну, але просимо розглянути питання про те, щоб українські моряки, не покликані на військову службу, отримали можливість продовжити свою роботу на судах», - йдеться у листі.


https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/gFCVgIWV1s9s...

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!