1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Щорічно, з метою підвищення обізнаності про ВІЛ / СНІД та протидії стигмі та дискримінації, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Вперше цей день був проголошений у 1988 році, коли на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією з питань ВІЛ / СНІДу, і відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та рішення Генеральної Асамблеї ООН.

Вже багато років поспіль Міжнародна федерація транспортників (ITF) закликає свої членські організації відзначати цей день в знак того, що ми не забуваємо про цю проблему, і цілі, що поставлені по відношенню до ВІЛ / СНІДу, ще не досягнуто остаточно. ITF при підтримці локальних профспілок цілий рік проводить кампанію, спрямовану на зниження стигми та дискримінації в транспортному секторі, під слоганом «Air, rail, road or sea - let it be HIV stigma free».

Протягом всього останнього року увагу громадськості була зосереджена на боротьбі з пандемією COVID-19, але варто розуміти, що всі ті інфекції і захворювання, які існували до пандемії коронавирусу, нікуди не зникли і, як і раніше, представляють загрозу здоров'ю кожного. Так, тільки в жовтні 2020 року в Україні офіційно зареєстровано +1244 нових випадків ВІЛ-інфікування, у 268 пацієнтів діагностовано СНІД, а 160 осіб померли від СНІДу.

Важливо знати, яким чином відбувається інфікування ВІЛ, щоб мати можливість убезпечити себе і своїх близьких, а також розвинути в собі толерантність до ВІЛ-позитивних людей. Детальну інформацію про шляхи передачі інфекції та способи захисту можна знайти в інформаційному посібнику, підготовленому за підтримки МОП, спеціально для моряків, на сайті ПРМТУ. https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/S6uz3rX74ir8...

Більше новин з тегом #Учні

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Ключовий пріоритет Профспілки: зосередження на майбутніх моряках

Світова морська індустрія, згідно з даними міжнародних аналітичних ресурсів, стикається зі скрутнощами через нестачу кваліфікованих кадрів.

Дякуємо за звернення!