Звернення Голови Европейскої федерації транспортників до міністрів інфраструктури ЕС

У статті «Війна та транспортники», нещодавно опублікованій на нашому сайті, ми висвітлили стратегічну важливість транспорту та усієї транспортної інфраструктури під час війни.

Транспорт та його інфраструктура мають важливе значення для забезпечення доступу до їжі, ліків та гуманітарної допомоги. При цьому ми наголосили, що транспортні працівники є найважливішим активом, адже саме вони перевозять необхідні товари та людей по цій інфраструктурі.

Наші українські колеги-залізничники вдень і вночі працюють над транспортуванням біженців на захід країни та гуманітарної допомоги; наші моряки, які працюють на борту суден у Чорному морі, під обстрілом;наші працівники авіації залишаються без будь-якої підтримки з боку своїх роботодавців – без житла чи оплати та, як наслідок, під загрозою; та наші водії вантажівок часто ризикують своїм життям, забезпечуючи прифронтові райони, оскільки автомобільний транспорт часто є останнім життєздатним варіантом транспортування вантажів до місця призначення.

Роль транспортників та їхніх профспілок буде вирішальною на етапі післявоєнного відновлення. Нова транспортна реальність в Україні після війни буде суттєво відрізнятися від того, що було раніше, і надзвичайно важливо залучити транспортників та їхні профспілки до предметних та конструктивних дискусій щодо їхнього майбутнього.

Тому ми наполягаємо на ролі соціального діалогу під час процесу відновлення, як це закріплено в договорах ЄС.Враховуючи амбіції України щодо членства в ЄС, це має стати conditio sine qua non (прим. необхідною умовою).

Майбутнє України має будуватися у тісній співпраці та консультаціях з працівниками, сприяючи соціальному діалогу та колективним переговорам відповідно до цінностей та принципів ЄС.

https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/3EiyHkQB-bwEQkWEEF5fLrU9iAipf1w9.pdf

Більше новин з тегом #Моряки

Остерігайтесь шахраїв

Ризики для моряків під час пошуку роботи

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Українські судновласники та українські моряки: спільні проблеми, що потребують термінового вирішення

Збройна агресія росії проти України та блокування українських морських портів вчергове оголила проблему фактично повної втрати Україною тоннажу суден, які експлуатуються під Державним прапором України.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

Дякуємо за звернення!