Wilson і ПРМТУ підтримують молодих моряків України

Компанія Wilson у партнерстві із Профспілкою робітників морського транспорту України продовжують підтримувати майбутнє покоління українських моряків.

Десять кадетів, зарахованих на перший курс Херсонської державної морської академії, отримали можливість паралельно навчатися в Литовській морській академії в Клайпеді завдяки спільним зусиллям ПРМТУ та норвезького судновласника Wilson.

«Цей момент є особливо важливим для ПРМТУ, адже ми віримо, що проєкт стане ключем до великих і важливих змін у вашому житті. Ви отримуєте унікальну можливість здобути нові знання, обмінятися досвідом та розширити свої професійні горизонти.

Кожен з вас має проявляти серйозну відповідальність у рамках цього проєкту: навчатись, розвиватись та бути ініціативним щодня. Ми знаємо, що це може бути непросто, але ми піклуємося про вас і завжди будемо підтримувати, адже ми прагнемо створити покоління висококваліфікованих морських кадрів, готових до викликів майбутнього, - підкреслив Голова ПРМТУ Олег Григорюк. - Пам’ятайте, що ви є частиною Профспілки і ми завжди поруч, готові допомогти вам на кожному кроці. Ваш успіх — це наш спільний успіх для всієї морської індустрії, і ми віримо у вас».

Wilson – це одна з провідних європейських компаній-судновласників у секторі каботажних перевезень з великим флотом із 130 суден дедвейтом 1500-8500 тонн. Щорічно Wilson перевозить близько 15 млн. тонн сухих вантажів Європою, здійснюючи понад 10 тисяч судозаходів у порти на рік. Для компанії Wilson український ринок є одним із ключових провайдерів моряків. Саме тому, підкреслюючи прихильність до розвитку українських молодих спеціалістів у морській галузі, Wilson разом з ПРМТУ продовжують будувати амбітні плани.

Перш ніж долучитися до перспективного проєкту, кадети пройшли співбесіду з представником судновласника та Профспілки, де було визначено відповідність першокурсників критеріям, серед яких конкурсний бал при вступі, рівень знання англійської мови, додаткові навички та таланти. Також перевагу віддавали дітям з соціально вразливих категорій населення, дітям військовослужбовців та дітям з зон активних бойових дій.

«Щиро дякую всім за вашу зацікавленість у приєднанні до проєкту компанії Wilson спільно із ПРМТУ. Я з нетерпінням чекаю, коли цей проєкт розпочнеться. Сподіваюся, що ви, кандидати на навчання в Литовській морській академії, завдяки цій ініціативі, зможете розвиватися та стати майбутніми морськими лідерами, - зазначив Менеджер з морського персоналу Бйорн-Торе Сел`єлід. - Наразі ми обрали десять кандидатів для участі в цьому проєкті, але у майбутньому плануємо розширити можливості для більшої кількості моряків з України. Вибір десяти кандидатів був нелегким, адже кожен з вас має великий потенціал. Я сам був на вашому місці і розумію, як складно знайти своє місце, свій шлях та обрати освіту. Але враховуючи свій досвід, я 100% впевнений, що у вас все вийде.

Отже, ми зробили цей важливий крок разом, і я з радістю чекаю можливості ближче з вами познайомитися та підтримати ваш розвиток».

Проєкт передбачає гарантоване проходження практики на суднах компанії, охоплює окремі спеціальності та надає можливість кадетам перетнути державний кордон для початку навчання у ЛМА. У рамках проєкту забезпечується оплата за навчання в обох навчальних закладах (для кадетів, зарахованих на контрактну форму навчання у ХДМА) та проживання в гуртожитку Литовської академії.

Крюїнг-менеджер Інна Мартиненко також відзначає потенціал розвитку програми навчання: «Мені дуже приємно бути частиною цієї великої програми разом з ПРМТУ. Ми хотіли б залучити більше людей, але наразі маємо можливість підтримати лише десятьох. Ваші зусилля та наполегливість обов’язково приведуть до успіху. Ми знаємо, як важливо не втрачати себе у процесі навчання. Тож працюйте старанно, вірте у свої сили, і ваше прагнення обов'язково принесе плоди».

Це вже третя ініціатива, яку ПРМТУ втілює спільно з партнерами для кадетів Херсонської державної морської академії. Кожен з цих проєктів є свідченням прагнення Профспілки підтримувати молоде покоління морських спеціалістів та забезпечувати їм найкращі умови для навчання і розвитку. Лише разом можна створити міцний фундамент для майбутнього української морської індустрії, об’єднавши зусилля досвідчених професіоналів і амбітної молоді.

Більше новин з тегом #Учні

Молодіжний профспілковий рух: разом до успіху за підтримки ПРМТУ та 3F

Молодіжний профспілковий рух впевнено набирає обертів.

Основи мінної безпеки: 10 кроків до життя

На жаль, Україна входить до п’ятірки найбільш замінованих країн світу.

Солідарна підтримка міжнародних партнерів надихає на нові звершення

Північна Федерація транспортників (NTF) неодноразово висловлювала свою солідарність нашій країні та її громадянам. Її координатор Крістер Норфалл вже вдруге відвідує Україну – і обидва рази під час війни.

Від досвіду до успіху: зустрічі, які надихають

Представники Молодіжних рад двох великих транспортних профспілок – Профспілки робітників морського транспорту України та Профспілки залізничників та транспортних будівельників України – мали унікальну можливість зустрітися та поспілкуватися з Головою ПРМТУ, Амбасадором доброї волі IMO Олегом Григорюком та координатором Північної Федерації транспортників (Nordic Transport Workers' Federation, NTF) Крістером Норфаллом.

Дякуємо за звернення!