В Україні може бути створений офіс МОП

Відбулося засідання Робочої групи 4 Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС, членом якої є представник Професійної спілки робітників морського транспорту України.

В засіданні взяв участь Координатор МОП в Україні Сергій Савчук. Він повідомив про те, що в березні цього року МОП припинила будь-яку співпрацю з рф.

Також зараз йде активне обговорення питання створення офісу МОП в Україні, що дасть можливість збільшення кількості працівників МОП в Україні, які б співпрацювали за багатьма питаннями, які потребують вирішення як в період воєнного стану, так і після його скасування.

У ході засідання обговорювалося питання про те, що у зв'язку з набуттям Україною статусу кандидата до вступу в ЄС, Україна має змінити свою соціальну політику в бік соціальної політики для людей за принципами ЄС.

Для цього потрібно імплементувати законодавство України з питань соціальної політики до всього законодавства ЄС у сфері соціальної політики ЄС, яке, в свою чергу, базується на Конвенціях МОП.

Тому Україні слід приділяти особливу увагу питанням ратифікації Конвенцій МОП, особливо оновлених та осучаснених.

Більше новин з тегом #В світі

Понад 100 автомобілів для ЗСУ

Міжнародна підтримка партнерів та друзів Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) не обмежується лише словами солідарності, а виявляється в конкретних діях, спрямованих на допомогу українському народу в найскладніші моменти нашої історії.

Основні питання військового обліку для моряків

Профспілка робітників морського транспорту України провела для моряків інформаційну зустріч-семінар з питань нововведень у військовому обліку, які діють з 18.05.2024 року. Зустріч була проведена у дистанційному режимі. Моряки мали можливість поставити питання, які їх найбільше цікавлять, та отримати вичерпну фахову юридичну інформацію.

ITF засуджує обстріл української дитячої лікарні

Міжнародна федерація транспортників (ITF) категорично засуджує жахливий обстріл дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, здійснений російськими військами.

ПРМТУ у парламенті Румунії

20 червня Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, виступив у парламенті Румунії в Бухаресті, де відбулося засідання Комітету моряків Східної, Центральної Європи та Норвегії (SCOCEEN).

Дякуємо за звернення!