Соціальний захист працівників-мігрантів

В Республіці Молдова відбувся семінар з обміну досвідом у галузі соціального захисту працівників-мігрантів, організований Національною конфедерацією профспілок Молдови за підтримки Міжнародної організації праці.

Профспілкові активісти України, Молдови та Таджикистану обговорювали виклики сьогоднішніх реалій та ділилися досвідом у вирішенні соціальних проблем, які стали результатом військової агресії росії проти України.

Семінар порушив важливі питання щодо захисту працівників-мігрантів, ратифікації та імплементації конвенцій МОП, ролі профспілок та соціальних партнерів у процесі підтримки мігрантів.

Наразі далеко за кордонами нашої країни знаходяться тисячі українців, які потребують робочих місць. Питання працевлаштування постало дуже гостро перед урядами європейських країн, зокрема і в Молдові. Незважаючи на те, що найбільше громадян України знайшли притулок у дружній Польщі, за кількістю біженців на душу населення саме Молдова посідає лідируючу позицію в Європі.

Сергеюс Гловацкас, офіс-менеджер з Європи та Центральної Азії Бюро МОП у справах трудящих (ILO-ACTRAV), наголосив, що семінар організований, у тому числі для просування міжнародних стандартів, які сприяють підтримці працівників-мігрантів та інтеграції їх у ринок праці.

Представники ПРМТУ розповіли про виклики, з якими зіткнулися українські моряки та портовики, про допомогу та проекти, організовані для них з боку Профспілки та міжнародних партнерів. Так, з початку березня минулого року, з перших днів війни, ПРМТУ самотужки організував евакуацію сімей моряків до кордону Республіки Молдова. Крім того, протягом усього часу ПРМТУ за підтримки Міжнародної організації праці надав в Ізмаїльському міжнародному клубі моряків безкоштовне житло з харчуванням для переселенців із регіонів, що постраждали від бойових дій.

Більше новин з тегом #В світі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!