Слідкувати за кількістю провізії повинен екіпаж

До інспектора ITF в Україні звернувся екіпаж судна під «зручним» прапором, який чекав заходу в один із дунайських портів.

Моряки запевняли, що з кінця листопада 2022 року вони знаходяться на рейді, і у них почали закінчуватися запаси їжі та води. Компанія на звернення моряків не відповідала, тому запит із наданням інформації щодо претензій екіпажу адресував інспектор ITF. За лічені дні проблему було вирішено, і на борт судна доставили провізію на 30 днів та питну воду у необхідній кількості.

Інспектор ITF попереджає: пильно слідкувати за наявністю та достатньою кількістю провізії та питної води повинен екіпаж. Якщо моряки зафіксували зменшення порцій, погіршення якості харчування або нестачу води, вони негайно повинні звернутися до своєї компанії.

У разі ігнорування ситуації з боку судновласника, треба направити звернення найближчому інспектору ITF або зв'язатися із вашою профспілкою. Також можна залишити запит портовій владі чи морській адміністрації держави прапора судна.

Замовчування – не вихід. Поки ви не проінформуйте про проблему, допомогти вам ніхто не зможе. Про це потрібно пам'ятати завжди.

Більше новин з тегом #ITF

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!