Слідкувати за кількістю провізії повинен екіпаж

До інспектора ITF в Україні звернувся екіпаж судна під «зручним» прапором, який чекав заходу в один із дунайських портів.

Моряки запевняли, що з кінця листопада 2022 року вони знаходяться на рейді, і у них почали закінчуватися запаси їжі та води. Компанія на звернення моряків не відповідала, тому запит із наданням інформації щодо претензій екіпажу адресував інспектор ITF. За лічені дні проблему було вирішено, і на борт судна доставили провізію на 30 днів та питну воду у необхідній кількості.

Інспектор ITF попереджає: пильно слідкувати за наявністю та достатньою кількістю провізії та питної води повинен екіпаж. Якщо моряки зафіксували зменшення порцій, погіршення якості харчування або нестачу води, вони негайно повинні звернутися до своєї компанії.

У разі ігнорування ситуації з боку судновласника, треба направити звернення найближчому інспектору ITF або зв'язатися із вашою профспілкою. Також можна залишити запит портовій владі чи морській адміністрації держави прапора судна.

Замовчування – не вихід. Поки ви не проінформуйте про проблему, допомогти вам ніхто не зможе. Про це потрібно пам'ятати завжди.

More news with tag #ITF

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на

підтримку України, організованому

Європейською конфедерацією профспілок (ETUC).

Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120

представників різних профспілок Європи.

Ukrainian Maritime Forum

The Marine Transport Workers’ Trade Union of Ukraine, with the support of the International Transport Workers’ Federation (ITF) and the State Service for maritime, inland waterway transport and shipping of Ukraine, has the honor to announce the Ukrainian Maritime Forum.

Why is the Dali ship crew still stuck on board in the Baltimore Harbor?

Two weeks after the Dali cargo ship crashed into the Francis Scott Key Bridge in Baltimore. The Key Bridge collapsed early morning on March 26, killing six people who had been working on the bridge.

Thank you for contacting us!