Профспілкова солідарність у дії

До нас звернувся член Профспілки, сім'я якого встигла поїхати до Німеччини.

Так, дружина з дитиною та мама моряка не змогли самі знайти волонтерів для допомоги із житлом. Статус біженців оформляти вони не хотіли, тому моряк просив ПРМТУ сприяти пошуку житла та в деяких побутових питаннях.

Ми одразу ж звернулися за допомогою до наших колег та давніх друзів, з якими нас пов'язують понад двадцять років спільної співпраці – німецької профспілки ver.di. Питання було вирішено протягом дня!

«Хочу висловити вам і вашим колегам з Німеччини свою вдячність за допомогу моїй сім'ї, – написав нам моряк. – Спасибі за те, що надали безкоштовне тимчасове житло у Німеччині, за подальшу допомогу у пошуку постійного житла, допомогу в оформленні програми тимчасового захисту, за допомогу в інших побутових питаннях. Я зараз перебуваю в рейсі, і мені стало спокійніше, знаючи, що моя сім'я у безпеці».

ПРМТУ дякує німецьким колегам за підтримку українців у таку складну для нас годину. Профспілкова солідарність укотре насправді довела свою силу.

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!