Профспілкова солідарність у дії

До нас звернувся член Профспілки, сім'я якого встигла поїхати до Німеччини.

Так, дружина з дитиною та мама моряка не змогли самі знайти волонтерів для допомоги із житлом. Статус біженців оформляти вони не хотіли, тому моряк просив ПРМТУ сприяти пошуку житла та в деяких побутових питаннях.

Ми одразу ж звернулися за допомогою до наших колег та давніх друзів, з якими нас пов'язують понад двадцять років спільної співпраці – німецької профспілки ver.di. Питання було вирішено протягом дня!

«Хочу висловити вам і вашим колегам з Німеччини свою вдячність за допомогу моїй сім'ї, – написав нам моряк. – Спасибі за те, що надали безкоштовне тимчасове житло у Німеччині, за подальшу допомогу у пошуку постійного житла, допомогу в оформленні програми тимчасового захисту, за допомогу в інших побутових питаннях. Я зараз перебуваю в рейсі, і мені стало спокійніше, знаючи, що моя сім'я у безпеці».

ПРМТУ дякує німецьким колегам за підтримку українців у таку складну для нас годину. Профспілкова солідарність укотре насправді довела свою силу.

Більше новин з тегом #ITF

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Залишення моряків – ганебне явище сучасної морської індустрії

Судновласники дедалі частіше залишають моряків напризволяще на борту суден, іноді на місяці, а то й роки.

Дякуємо за звернення!