ПРМТУ та ver.di провели семінар для докерів

Сучасні автоматизовані технології обробки вантажів у морських портах та вимоги до підготовки портових працівників обговорили сьогодні на докерському семінарі, організованому Профспілкою робітників морського транспорту України та німецькою профспілкою ver.di.

Участь у заході взяли Майя Швігерсхаузен-Гют, в.о. Голови морської секції ver.di, Сусана Перейра Вентура, начальник відділу угод ver.di, Томас Менджик, голова ради робочих контейнерного терміналу Альтенвердер HHLA, українські докери та профактивісти морських навчальних закладів із Херсону та Чорноморська. Модерував семінар Голова ПРМТУ Олег Григорюк.

Закордонні партнери та колеги ділилися досвідом європейських профспілок. Зокрема, говорили про автоматизацію на прикладі портів Німеччини.

«Є два підходи до автоматизації. Люди або намагаються якось вплинути і вбудуватися у цей процес, або намагаються чинити опір і боротися з ним. Як свідчить досвід, ніхто з тих, хто боровся, не виграв. Рішення, що стоять за автоматизацією, приймаємо не ми, а компанії. І ми зрозуміли, що якщо ми не можемо з цим процесом боротися, нам треба якимось чином використати його для себе, щоб забезпечити людям найкращі умови праці. Якби нас запитали, що б ми хотіли змінити, якби можна було повернути час назад, впевнено можу сказати: ми раніше почали б реагувати, пояснювати членам профспілки, що відбувається і які можна з цього винести переваги», - зазначила Майя Швігерсхаузен-Гют.

Більше новин з тегом #Портовики

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

Підтримка транспортників - спілчан ПРМТУ

За ініціативою ПРМТУ та за сприянням ITF-ETF SOLIDARITY FUND допомогу у вигляді 1 500 продуктових наборів отримають українські транспортники, члени ПРМТУ.

Solidarity – doker's mentality!

Канадські портовики з Міжнародної спілки берегових робітників і складських служб (ILWU) висловили солідарну підтримку українським колегам із Дунайського регіону, які сьогодні працюють в екстремально тяжких умовах через війну в Україні.

Дякуємо за звернення!