Плавець-рятувальник Берегової охорони США отримав нагороду IMO за виняткову хоробрість

За даними ІМО, плавець-рятувальник Берегової охорони США отримає цьогорічну нагороду ІМО «За виняткову хоробрість на морі» за зусилля з порятунку екіпажу буксира, що зазнав аварії на початку цього року.

Зокрема, катер Берегової охорони Lawrence Lawson попрямував до місця події, щоб допомогти екіпажу буксира Legacy. Однак Lawson не зміг наблизитися до буксира через нерівну поверхню і ризик того, що канат може пошкодити і його гвинти. Катер стояв в межах досяжності, поки гелікоптер CG-6566 намагався реалізувати план порятунку.

Екіпаж гелікоптера прибув на місце події і розпочав спробу зняти екіпаж Legacy з корми буксира. Плавець-рятувальник Калеб Галле встиг помістити одного члена екіпажу в рятувальний каркас, перш ніж вирішив, що продовжувати операцію в цьому місці занадто небезпечно. Він переніс операцію на головну палубу і передислокував гелікоптер. На новому місці йому вдалося врятувати ще двох постраждалих.

На цьому етапі операції в гелікоптері закінчувалося пальне, і він мав повернутися на базу. Галле зголосився залишитися на буксирі і підтримати останніх чотирьох членів екіпажу в очікуванні другого гелікоптера CG-6024.

Як пояснюється, гелікоптер CG-6024 прибув до місця події в сутінках, і низький рівень освітленості ускладнив координацію дій між екіпажем берегової охорони і людьми на палубі. Гелікоптер спробував спустити власного плавця-рятувальника, і знадобилося кілька спроб, щоб успішно доставити його на головну палубу буксира. Спільними зусиллями вони зняли останніх чотирьох людей з аварійного судна.

Після підйому вцілілих Галле зробив останнє обстеження буксира, щоб переконатися, що на борту не залишилося жодного члена екіпажу. Поки він проводив пошуки, велика хвиля вдарила по буксиру, і його рятувальний костюм був пошкоджений. Це не стало негайною проблемою, оскільки він все ще перебував на борту, але незабаром це змінилося. Коли Галле і його колега-рятувальник готувалися піднятися з корми буксира, його сильно хитнуло на хвилях, і обох рятувальників викинуло у воду прямо поруч з гвинтами буксира. Костюм Галле почав заливатися водою. На щастя, гелікоптер зміг вчасно витягнути Галле та його колегу з води і врятувати їх обох.

Суддівська колегія ІМО погодилася, що протягом всієї операції Галле «продемонстрував виняткову хоробрість і рішучість, незважаючи на екстремальні умови і складність рятувальної операції, що складалася з кількох підрозділів, у сукупності з перебоями зв'язку».

Почесними грамотами також були нагороджені ще чотири особи та члени екіпажів.

Екіпаж буксиру SL Diamantina отримав подяку за участь у триденному скоординованому порятунку 21 члена екіпажу з балкера Portland Bay.

Рибалка Хосе Кардосо Лемос отримав нагороду за те, що врятував 25 людей із затонулого пасажирського судна Dona Lourdes II.

Екіпаж риболовецького судна Zhe Long Gang Yu 05668 отримав подяку за свої зусилля під час порятунку іншого риболовецького судна Zhe Ling Yu Yun 30058, яке загорілося. Один член екіпажу з Zhe Ling Lu Yun загинув під час пожежі, але 12 були врятовані.

Інший плавець-рятувальник Берегової охорони США, Джон Волтон, був відзначений за порятунок життя підозрюваного у пограбуванні, якого викинуло за борт викраденої моторної яхти Sandpiper внаслідок її перекидання.

Більше новин з тегом #В світі

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!