Китайська круїзна індустрія повертається

Китайський міжнародний круїзний ринок розпочне свою роботу в червні 2023 року. Відновлення круїзів у Китаї відбудеться після 41 місяця перерви з 30 січня 2020 року, коли Шанхай призупинив круїзи, щоб стримати поширення COVID-19.

Генеральний офіс Міністерства транспорту нещодавно представив «План впорядкованого пілотного відновлення міжнародних круїзних перевезень». Згідно з цим планом, Шанхай і Шеньчжень знову відкриються для міжнародних круїзів. Відновлення почнеться з пілотного проєкту, після чого відбудеться поступове зняття подальших обмежень.

Першими круїзними лайнерами, які відновлять обслуговування, стануть BLUE DREAM STAR. Після прибуття до Шанхаю судно BLUE DREAM STAR пройшло сувору перевірку на відповідність санітарним нормам, державні інспекції та навчання з безпеки. Згодом судно вирушило у пробний рейс без пасажирів, як це вимагається перед початком круїзів. Цей тестовий рейс розпочався 16 травня з острова Чеджу, Південна Корея, і завершиться в порту 18 травня. Перші офіційно анонсовані круїзи з Шанхаю і до японських портів розпочнуться 19 червня.

Незабаром їхній приклад наслідуватимуть інші лайнери. У червні заплановано початок круїзів китайського судна China Merchants Yidun. Лайнер CSSC Carnival розпочне рейси в липні з Шанхаю до Окінави, Японія.

Royal Caribbean оголосила, що запустить свої рейси в Китаї з квітня наступного року. Круїзний лайнер SPECTRUM OF THE SEAS буде базуватися в Шанхаї наступного року.

Більше новин з тегом #В світі

ПРМТУ представила Україну в Програмі розвитку портових працівників

За сприянням Профспілки робітників морського транспорту України, ПРМТУ та ДП «Адміністрація морських портів України» представили Україну в Програмі розвитку портових працівників (при обробці насипних вантажів) — Portworker Development Programme in Bulk Terminals (PDPII), запровадженій Міжнародною організацією праці. Навчання проходило на базі Корейського портового навчального інституту Бусану, який є найкращим експертним закладом з підготовки портових працівників в Кореї.

Порядок надання гарантій компенсації шкоди фрахтувальникам, операторам, власникам морських суден та суден внутрішнього плавання

Затверджено Порядок надання гарантій компенсації шкоди фрахтувальникам, операторам та/або власникам морських суден та суден внутрішнього плавання

Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг

Коментар МЗС України

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Дякуємо за звернення!