Китайська круїзна індустрія повертається

Китайський міжнародний круїзний ринок розпочне свою роботу в червні 2023 року. Відновлення круїзів у Китаї відбудеться після 41 місяця перерви з 30 січня 2020 року, коли Шанхай призупинив круїзи, щоб стримати поширення COVID-19.

Генеральний офіс Міністерства транспорту нещодавно представив «План впорядкованого пілотного відновлення міжнародних круїзних перевезень». Згідно з цим планом, Шанхай і Шеньчжень знову відкриються для міжнародних круїзів. Відновлення почнеться з пілотного проєкту, після чого відбудеться поступове зняття подальших обмежень.

Першими круїзними лайнерами, які відновлять обслуговування, стануть BLUE DREAM STAR. Після прибуття до Шанхаю судно BLUE DREAM STAR пройшло сувору перевірку на відповідність санітарним нормам, державні інспекції та навчання з безпеки. Згодом судно вирушило у пробний рейс без пасажирів, як це вимагається перед початком круїзів. Цей тестовий рейс розпочався 16 травня з острова Чеджу, Південна Корея, і завершиться в порту 18 травня. Перші офіційно анонсовані круїзи з Шанхаю і до японських портів розпочнуться 19 червня.

Незабаром їхній приклад наслідуватимуть інші лайнери. У червні заплановано початок круїзів китайського судна China Merchants Yidun. Лайнер CSSC Carnival розпочне рейси в липні з Шанхаю до Окінави, Японія.

Royal Caribbean оголосила, що запустить свої рейси в Китаї з квітня наступного року. Круїзний лайнер SPECTRUM OF THE SEAS буде базуватися в Шанхаї наступного року.

Більше новин з тегом #В світі

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Мандрівка «Потяг пам’яті»

ETF (Європейська федерація транспортників) та Friedrich-Ebert-Stiftung (Фонд Фрідріха Еберта) організували унікальну навчальну подорож для молодих профспілківців з метою вивчення історії Голокосту, аналізу подій сучасності та виховання нового покоління лідерів, здатних будувати демократію та захищати права людини.

Проблеми з добробутом, оплатою праці та технічним обслуговуванням на ELEEN SOFIA

Міжнародна федерація транспортників (ITF) повідомляє, що наразі взаємодіє з владою Австралії для вирішення справи про жорстоке поводження з екіпажем, розкрадання заробітної плати та жахливі умови на борту балкера, що належить болгарській компанії. Судно також перебуває під арештом австралійських прикордонників; його затримано в Гледстоуні.

Опитування: ваш голос має значення!

Жінки становлять лише приблизно 2% світової морської робочої сили.

Дякуємо за звернення!