Дамоклів меч завис над філіппінськими моряками

Їх можуть «попросити» з європейського ринку праці


Через неякісну підготовку, що не відповідає міжнародним стандартам безпеки на морі, 380-400 тисяч філіппінських моряків можуть втратити довіру Євросоюзу, а з нею – і роботу.


З 2006 року влада Філіппін обіцяє покращити рівень навчання, а сертифікація у філіппінських морських навчальних закладах все ще не відповідає вимогам Міжнародної конвенції ПДНВ. За 17 років очікування експерти все ще не побачили ніяких істотних змін. Саме такий результат опублікувало Європейське агентство морської безпеки (EMSA) у своєму звіті за 2022 рік.


Філіппіни відповіли на аудит EMSA, і наразі експерти комісії аналізують інформацію перед тим, як прийняти остаточне рішення. Єврокомісія, може винести свій вердикт до кінця першого кварталу 2023 року.


У разі негативної відповіді, ЄС введе заборону на працевлаштування філіппінців, що призведе до припинення визнання морських кваліфікаційних сертифікатів, виданих Філіппінами. Існуючі сертифікати визнаватимуться до закінчення терміну їх дії, але філіппінським морякам не буде дозволено подавати документи на роботу на суднах під прапором Євросоюзу з новими або оновленими сертифікатами.


Питання наслідків такого рішення залишається відкритим для всього світу.

Більше новин з тегом #В світі

Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг

Коментар МЗС України

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!