Звіт ІМО про піратство: 11 суден зазнали нападу впродовж травня

Міжнародна морська організація (ІМО) опублікувала щомісячний звіт про піратство за травень, в якому представлено інциденти, пов'язані з піратством.

Протягом травня Малаккська протока була «гарячою точкою»: у цьому районі було зафіксовано сім інцидентів. Загалом, за даними ІМО, було скоєно 11 піратських нападів, які стосувалися переважно балкерів.

Напади були скоєні проти наступних суден:

Суховантажі

- LUCKY SOURCE приблизно за 3,3 морські милі від Пулау-Кула, Індонезія. Ніхто з членів екіпажу не постраждав, а деякі запчастини для допоміжного двигуна були викрадені.

- CORINTHIAN PHOENIX в Сінгапурській протоці, Малайзія. Вахтовий екіпаж під час чергового обходу помітив, що комора була зламана, а суднове майно зникло.

- NORD ADRIATIC біля Пулау-Кула, Індонезія. Зловмисники захопили заручників і зв'язали вахтовий екіпаж, викрали особисте майно і запчастини до суднових двигунів. Чергові підняли тривогу і грабіжники втекли з викраденим майном.

- GREBE BULKER на якірній стоянці в порту Овендо, Габон. Пошкоджено двері кают капітана, 2-го та 3-го офіцерів. Судновий сейф також був розкритий, а його вміст зник. Було викрадено троьх членів екіпажу.

- LEVANTE на якірній стоянці Вунгтау, В'єтнам. Матрос, що був на вахті під час планового обходу на борту судна, помітив, що навісний замок складу з фарбою зламано, а судові запаси викрадено. Було проведено обшук і жодних сторонніх осіб на борту судна не було виявлено.

Буксири

- Lanpan 30 / Ombak Biru Satu в Сінгапурській протоці, Сінгапур. На безпілотну баржу, що буксирувалося, двічі протягом трьох годин піднімалися сторонні особи. Відомо, що всі члени екіпажу в безпеці.

- Jin Hwa 47 / Jin Hwa 48 приблизно за 3,56 морських миль від Танджунг Піай, Малайзія. Члени екіпажу в безпеці. Повідомляється про викрадення металобрухту.

Танкери

- RAINBOW STAR приблизно за 8,0 морських миль на північний захід від Танджунг-Пергам, острів Бінтан, Індонезія. На щастя, члени екіпажу не постраждали і нічого не було викрадено.

- SUCCESS у Читтагонгу, Бангладеш. Близько шести-восьми грабіжників, озброєних ножами, піднялися на борт пришвартованого танкера. Вахтовий екіпаж підняв тривогу, в результаті чого грабіжники втекли з викраденими судновими запасами.

Інші судна

- Контейнеровоз SOL STRIDE на якірній стоянці в Манільській затоці, Філіппіни. Члени екіпажу не постраждали. Викрадено один рятувальний пліт, один комплект пожежного спорядження, один комплект дихальних апаратів і шість рятувальних жилетів.

- Риболовецьке судно S.KITTICHAI 1 біля верфі Сонгкхла, Таїланд. Екіпажу не було на судні. Було викрадено металобрухт з риболовного траулера.

More news with tag #In World

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Train of Remembrance Journey

The ETF (European Transport Workers' Federation) and the Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) organized a unique educational trip for young trade unionists to learn about the history of the Holocaust, analyze present-day events, and foster a new generation of leaders committed to building democracy and protecting human rights.

Problems with welfare, payment, and maintenance at ELEEN SOFIA

The International Transport Workers' Federation (ITF) reports that it is currently working with Australian authorities to resolve a case of crew abuse, wage theft and appalling conditions aboard a bulk carrier owned by a Bulgarian company. The vessel is also under the arrest of Australian border guards and is detained in Gladstone.

Survey: your vote matters!

Women make up only about 2% of the global maritime workforce.

Thank you for contacting us!