Субсидіям бути

Уряд дозволив українцям, які через війну виїхали за кордон, отримувати субсидію в Україні

Раніше громадянам України, що перебували закордоном понад 60 днів, житлова субсидія не призначалася. Однак тепер, в умовах воєнного стану, держава вирішила подбати про тих, хто покинув свої домівки через повномасштабну російську агресію.

Так, нещодавно набрала чинності Постанова Кабміну «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» (текст доступний за посиланням: https://bit.ly/Decree1041).

Цією Постановою Уряд дозволив українцям, які через війну вимушено виїхали за кордон, продовжувати отримувати субсидію в Україні.

Так, раніше житлова субсидія не призначалася тим, хто перебував за кордоном загалом понад 60 днів. До цього періоду за кордоном не входять дні службового відрядження, лікування, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років за кордоном, якщо це підтверджують відповідні документи. Тепер до цього пункту Уряд додав і перебування за кордоном під час війни. Тож до 60-денного періоду не входять дні перебування за кордоном під час воєнного стану в Україні та два місяці після його припинення чи скасування.

Також, з 1 жовтня 2022 року, для тих осіб, які покинули свої домівки через повномасштабну російську агресію, виплати субсидій та пільг здійснюватимуться через органи Пенсійного фонду України. Таким чином, усі, хто має таке право, продовжуватимуть отримувати пільги на місцях тимчасового проживання.

Заяву для отримання виплат можна надіслати поштою або легко подати через електронні ресурси: веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний додаток Пенсійного фонду України або Портал Дія, офіційний веб-сайт Мінсоцполітики.

More news with tag #In World

ПРМТУ представила Україну в Програмі розвитку портових працівників

За сприянням Профспілки робітників морського транспорту України, ПРМТУ та ДП «Адміністрація морських портів України» представили Україну в Програмі розвитку портових працівників (при обробці насипних вантажів) — Portworker Development Programme in Bulk Terminals (PDPII), запровадженій Міжнародною організацією праці. Навчання проходило на базі Корейського портового навчального інституту Бусану, який є найкращим експертним закладом з підготовки портових працівників в Кореї.

Порядок надання гарантій компенсації шкоди фрахтувальникам, операторам, власникам морських суден та суден внутрішнього плавання

Затверджено Порядок надання гарантій компенсації

шкоди фрахтувальникам, операторам та/або

власникам морських суден та суден внутрішнього плавання

Frequently asked questions about time limits for accepting new applications for consular services

Comment by the Ministry of Foreign Affairs of Ukraine

Criminalisation: An International Issue

Find out more about how the International Transport Workers' Federation (ITF) is tackling the unfair treatment of seafarers following incidents and suspected maritime crimes

Thank you for contacting us!