Країна-агресор обмежує трудові права моряків

Шановні моряки!

Повідомляємо про чергове грубе порушення російською федерацією норм міжнародного права та прав українських моряків.

06 жовтня 2023 року уряд російської федерації прийняв розпорядження № 2723-Р, яким затверджено особливий порядок в’їзду громадян України до росії з третіх країн.

У розпорядженні зазначено, що з 16 жовтня (00 год. 00 хв.) тимчасово обмежено в'їзд на територію рф громадян України з території третіх країн, але термін дії обмежень у розпорядженні не встановлений.

Громадяни України зможуть в'їхати в країну лише через автомобільний пункт пропуску «Лудонка» в Псковській області, а також через московський аеропорт «Шереметьєво».

Правило поширюється на всіх громадян України, які досягли 14-річного віку, та дітей віком до 14 років, якщо вони подорожують у супроводі законного представника, який є іноземним громадянином.

Офіційно розпорядження не містить яких-небудь виключень щодо в’їзду в росію з окупованих українських територій. Неофіційні джерела новин повідомляють, що змін для в’їзду в росію з окупованих українських територій не передбачено.

Розпорядження не містить жодних виключень чи «особливих» відомостей для українських моряків, які перетинають кордон на борту суден, із заходом в порти російської федерації.

Ймовірно, що ухвалення цього розпорядження не матиме негативного впливу на українських моряків, які не планують сходити з борту судна на берег у російських портах.

Проте, ухвалення такого розпорядження ставить під загрозу можливу зміну екіпажу та репатріацію українських моряків у російських портах.

Наразі немає інформації, чи буде українським морякам надано необхідну медичну допомогу в портах російської федерації, а саме у разі необхідності екстреної госпіталізації.

Цілком очікувано, що міграційні органи російської федерації можуть не забезпечити доступ до необхідної медичної допомоги та госпіталізації в медичних установах в російських портах.

Вищезазначеним розпорядженням в черговий раз грубо обмежуються права українських моряків на доступ до території держави в порту під час перебування судна, передбачені нормами міжнародного права.

Просимо врахувати цю інформацію під час подальшого працевлаштування, особливо зважаючи на обмеження повноважень в російській федерації інспекторів ITF у зв’язку з визнанням ITF небажаною організацією в росії.

More news with tag #In World

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.


Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на

підтримку України, організованому

Європейською конфедерацією профспілок (ETUC).

Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120

представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Thank you for contacting us!