Будьте уважні: авторське право

Нещодавно до Профспілки робітників морського транспорту України звернулись за допомогою щодо проблеми, яка виникла в моряка в Німеччині. Через незнання, моряк перед рейсом завантажив фільм на свій персональний комп’ютер з вебсайту, що порушує законодавство Німеччини про авторське право.

ПРМТУ нагадує, що згідно із Законом про авторське право і суміжні права Німеччини від 09 вересня 1965 (BGBl. I p. 1273) / Urheberrechtsgesetz (Gesetz über Urheberrecht und verwandte Schutzrechte), власник захищеного авторським правом твору має виключне право відтворювати, розповсюджувати, публічно виконувати й публічно демонструвати твір або давати дозвіл на таке відтворення і розповсюдження. Завантаження та розміщення творів, захищених авторським правом, може спричинити накладення штрафу на порушника.

Виявивши таке порушення, німецькі юридичні фірми, що діють від імені власників авторських літературних/художніх/музичних матеріалів, розсилають користувачам Інтернету листи з вимогою припинити порушення, стверджуючи, що такі користувачі несанкціоновано використовували захищені авторським правом твори, незаконно завантажуючи музику, аудіокниги або фільми з Інтернету і роблячи їх доступними для інших користувачів Інтернету.

Офіційно легальним завантаження є лише в тому випадку, якщо воно здійснюється з авторизованого вебсайту, який дотримується авторських прав власників.

Ви можете отримати в разі незаконного завантаження медіафайлів в Німеччині так званий «лист-попередження»: Abmahnung - це німецький термін, що означає «письмове попередження».

Це офіційний запит від однієї особи до іншої з проханням припинити щось робити.

Держава регулярно надсилає такі попередження, щоб запобігти торрентуванню. Вони часто використовуються як перші попереджувальні листи.

Ці повідомлення передбачають штраф у розмірі від кількох сотень євро до 1000 євро.

Ви можете ознайомитися з Законом про авторські права та порушення авторських прав у Німеччині тут:

https://dejure.org/gesetze/UrhG (німецькою мовою)


Що робити, коли в Вас вже виникла така ситуація і до Вас надійшов штраф?

На цьому етапі ви можете діяти по-різному, наприклад, Ви можете:

1) Одразу заплатити

2) Найняти адвоката

Звичайно, це недешево, але ви, своєю чергою, можете заощадити сотні євро, домовившись про менший штраф або навіть не сплачуючи його взагалі.

Адвокат надішле від вашого імені модифікований лист із вимогою припинити порушення, в якому, по суті, йдеться про те, що ви шкодуєте про те, що сталося, але все ще не визнаєте свою провину і не будете робити цього в майбутньому.

Вартість послуг німецьких юристів, які спеціалізуються на справах про порушення авторських прав, може бути різною, але вам доведеться сплатити витрати заздалегідь без жодних гарантій.

3) Скористатись послугами медіатора

Іншим варіантом може бути звернення до служби медіації, наприклад, Abmahnungshilfe.

Ви можете скористатись посиланням на їхній вебсайт:

https://abmahnungshilfe.de/en/?utm_source=settle-i...

Ця платформа спеціалізується на зменшенні суми позову. Вони працюють з експертами-медіаторами та юристами в галузі авторського права. Їхні пропозиції дійсно добре пристосовані для іноземців:

- Вони надають цю послугу в цифровому форматі англійською мовою.

- Вони базуються на успіху. Це означає, що ви платите тільки в тому випадку, якщо ваша справа буде вирішена успішно і назавжди.

- Вони перевіряють вашу справу безкоштовно.

- Їхній гонорар є прозорим (максимум 30% від загальної економії від початкової суми позову).

Йдеться про те, щоб знайти правильну стратегію для вас, незалежно від того, чи це переговори про врегулювання з юридичною фірмою, чи боротьба з адвокатом.

More news with tag #In World

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.


Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на

підтримку України, організованому

Європейською конфедерацією профспілок (ETUC).

Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120

представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Thank you for contacting us!