12 років рабства на судні — Абдул Нассер Салех нарешті вдома

Дванадцять років тому Абдул Нассер Салех приступив до своїх обов'язків механіка на судні Al Maha. Після цього він застряг на борту цього судна на шокуючий термін - 4 000 днів.

Наприкінці свого тяжкого випробування Абдул, громадянин Сирії, мав заборгованність заробітної плати понад 178 000 доларів США, яку він не отримував протягом дев'яти років — але він знав, що якщо покине борт, то навряд чи коли-небудь побачить хоч один цент.

Судно зайшло в порт Джидда в червні 2022 року. ITF закликала морську владу Саудівської Аравії - як єдину надію і останню інстанцію — покласти край стражданням Абдула, викликаним роками грубої недбалості з боку судновласника, компанії Abalkhail Marine Navigation, і повною нездатністю Танзанії виконати свій обов'язок як держави прапора — країни, де зареєстровано судно.

На щастя, в березні 2024 року справа зрушила з мертвої точки, і в квітні Абдулу повернули його життя.

«Я був у жахливому становищі. Умови життя були вкрай поганими. І навіть це не можна порівняти зі стресом, який пережив я і моя сім'я», — сказав Абдул в інтерв'ю для ITF. — Уявіть собі відсутність годувальника сім'ї, який не може надати їм ні моральної, ні фізичної підтримки. У мого сина стався серцевий напад, а у дружини - нервовий зрив. А я не міг їм ніяк допомогти».

«Історія Абдула Нассера Салеха є яскравим прикладом того, що не мало б ніколи статися, — сказав Мохамед Аррачеді, координатор мережі ITF проти зручних прапорів в арабському регіоні та Ірані. — У ITF ми ніколи не приймемо випадок залишення моряка як одну з допустимих речей. Ми також не сприймаємо безкарність, з відчуттям якої деякі судновласники жахливо ставляться до своїх екіпажів, ніби це нормально. Я раджу кожному моряку, який працює на суднах в арабському світі, з будь-якою проблемою, звертатися до ITF, щоб отримати допомогу і захистити свої права».

https://www.itfseafarers.org/en/news/seafarer-free-after-12-years

More news with tag #In World

Єгипет ратифікував MLC, 2006

6 червня 2024 року Арабська Республіка Єгипет зробила важливий крок на шляху до покращення умов праці для моряків, ратифікувавши Конвенцію про працю в морському судноплавстві 2006 року (MLC, 2006).

ПРМТУ та IMarEST підписали Меморандум про взаємодію

Профспілка робітників морського транспорту України (ПРМТУ) та Інститут морської техніки, науки та технологій Великобританії (IMarEST) зробили важливий крок на шляху до зміцнення дружніх зв'язків, підписавши Меморандум про взаємодію між IMarEST та ПРМТУ у межах своїх компетенцій як безпосередньо, так і за посередництва Одеського відділення IMarEST.

«Якщо ми зможемо вистояти у ці важкі часи, ми переможемо»: в Лондоні пройшов Український морський форум

On June 14, 2024, the Ukrainian Maritime Forum was held in London, organized by the Marine Transport Workers' Trade Union of Ukraine with the support of the International Transport Workers' Federation (ITF) and the State Service for Maritime, Inland Waterway Transport and Shipping of Ukraine.

Закон про мобілізацію: відповіді на найпоширеніші питання

18 травня набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку». Відповідно до цього Закону передбачено багато змін щодо військового обліку та мобілізації. Зібрали найбільш актуальні запитання, що надходили від членів Профспілки, та підготували для вас відповіді на них.

Thank you for contacting us!