Національна конференція MUA

Прямо зараз, з 2-го по 6-е березня, в Квінсленді, Австралія, проходить Національна конференція Морської профспілки Австралії (MUA), яка скликається раз на чотири роки.

У цьому масштабному заході взяли участь Генеральний секретар ITF Стівен Коттон, Президент Міжнародної федерації транспортників (ITF) і за сумісництвом Національний секретар MUA Педді Крамлін, голови та координатори морських і докерських секцій ITF, а також представники братніх профспілок MUA, членських організацій ITF з усього світу , серед яких і Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк.

В цілому, на заході зібралися близько 500 профспілкових лідерів, щоб обговорити останні тенденції в морській галузі та висловити солідарність з австралійськими працівниками - моряками і докерами, у зв'язку з природними катаклізмами і політичною нестабільністю в Австралії в останні місяці.

Слоганом для Національної конференції MUA було вибрано слово «Tjungu» (Тжу-нгу), яке на діалекті місцевих жителів означає «єдність». Як зазначив Томас Мейор, співробітник MUA у справах корінних народів, вперше в історії слоганом Конференції стало слово, запозичене з мови корінного народу.

У своєму зверненні до учасників заходу Стівен Коттон, Генеральний секретар ITF, зазначив: «Історія ITF завжди базувалася на боротьбі морських профспілок, і MUA завжди хоробро бився на передовій». Педді Крамлін, Президент ITF, Національний секретар MUA, сказав: «Міжнародна морська співдружність тримається на рішучості. Якщо порушуються права одного працівника, порушуються права всіх нас». Основна мета MUA і даної Конференції спрямована на врегулювання протистояння австралійських властей і профспілкової сторони за права трудящих.

Від імені 80 000 членів ПРМТУ Олег Григорюк виступив з промовою, в якій наголосив, що профспілкова атмосфера в Австралії, унікальний рівень залучення рядових членів у повсякденне життя і проблеми профспілки, досвід, яким готові ділитися, - все це робить MUA одним з найбільш розвинених і стабільних профспілок в світі. «Для ПРМТУ велика честь вперше в нашій історії отримати запрошення від Морської профспілки Австралії взяти участь в Конференції. Ведення переговорів з урядом, організація страйків, відбиття атак на профспілковий рух, високий рівень роботи з ветеранами, реакція уряду і визнання ним прав працівників - це унікальний досвід і знання для нас», - зазначив Олег Григорюк.

У свою чергу Педді Крамлін підкреслив, що відносини ПРМТУ і MUA продовжують зміцнюватися, і наша Профспілка завжди може розраховувати на підтримку колег з Австралії.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!