Український моряк повернувся на батьківщину з піратського полону

На батьківщину повертаються останні два українських моряки, які з 2018 року перебували в піратському полоні. Про це в Twitter повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Починаємо 2019-й з хороших новин: з піратського полону додому повертаються двоє українських моряків-членів екіпажів суден ARK TZE і ANUKET AMBER. Вони останні з 12 звільнених українських моряків, які утримувалися піратами з минулого року. Дякую українським консулам за злагоджену роботу", - написав він.

Так, сьогодні на батьківщину повернувся старший помічник капітана, який в жовтні минулого року біля берегів Республіки Конго був викрадений піратами під час нападу на судно ANUKET AMBER (IMO 9395733, прапор Панами).

Нагадаємо, члени екіпажу ANUKET AMBER, серед яких було троє українців, були захоплені разом з судном. За інформацією кризового штабу, створеного компанією - судновласником, двоє громадян України були передані компанії одночасно з судном, а ще один - вивезений піратами в невідомому напрямку.

В аеропорту в Одесі українського моряка разом з його сім'єю і друзями зустрічали представники МЗС України та ПРМТУ.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!