Профспілка підписала меморандум із Всесвітнім морським університетом

28 вересня Профспілка робітників морського транспорту України уклала меморандум про взаєморозуміння зі Світовим морським університетом (WMU).

На віртуальній церемонії меморандум підписали Президент WMU д-р Клеопатра Думбія-Генрі і Голова ПРМТУ Олег Григорюк.

Меморандум про взаєморозуміння відкриває нові можливості для співпраці сторін з декільких напрямів: морська освіта і навчання, соціальне забезпечення і стандарти праці, розробка морських політик і спільні дослідження. Завдяки меморандуму Профспілка також отримає можливість фінансування програм післядипломного стажування в університеті WMU для студентів з України.

На церемонії Президент WMU доктор Клеопатра Думбія-Генрі, давній друг і соратник Профспілки, привітала підписання меморандуму: «Морська освіта і підготовка кадрів виключно важливі для підтримки глобальної морської торгівлі, а також для забезпечення здоров'я і благополуччя моряків в усьому світі. Ми раді підписанню меморандуму про взаєморозуміння з ПРМТУ, що в подальшому буде сприяти нарощуванню Україною морського потенціалу».

Під час свого виступу Голова ПРМТУ Олег Григорюк подякував д-ру Думбія-Генрі за багаторічну підтримку, яку вона надає Україні та українським морякам, і також привітав підписання цього важливого документу: «Для Профспілки меморандум про взаєморозуміння з WMU знаменує собою новий етап у розвитку нашої організації. А для України як одного з основних постачальників моряків на міжнародний морський ринок праці, вкрай важливо зробити все можливе для забезпечення якісної підготовки, освіти і подальшої гідної і надійної зайнятості моряків».

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!