ПРМТУ організувала тренінг для дружин моряків

Дружина моряка - це теж свого роду професія. Очікування коханої людини з рейса, складність у вихованні дітей без чоловіка, тривога - ці емоції відчуває кожна дружина моряка.

Труднощі, специфічні проблеми, з якими стикаються жінки моряків, обговорили сьогодні на тренінгу Марини Волкової, який організувала Профспілка для дружин моряків-членів ПРМТУ. Марина - психолог, психотерапевт за методом символдрами (Німеччина), член правління Міжнародної організації символдрами в Ізраїлі і Україні, проходила стажування в Берлінському Інституті Психотерапії і психоаналізу.

Дружина моряка - жінка, яка бере на себе обов'язок витримувати і справлятися з абсолютно не жіночими функціями. І це, на жаль, накладає відбиток на її характер, її внутрішній стан, фізичне здоров'я, стиль відносин з оточуючими.

«Одно з найбільших складнощів те, що цим жінкам доводиться приймати на себе практично всі обов'язки своїх чоловіків, поки ті в рейсі, - каже Марина Волкова. - Найчастіше, коли чоловіки повертаються на берег, ці обов'язки не повертаються до них назад, їх продовжує виконувати жінка. Я не кажу, що жінкам, чоловіки яких перебувають постійно поруч, легше. Безумовно, бути дружиною - це не просто. Але дружини моряків потребують особливої підтримки і допомоги. Пов'язано це з тим, що вони втрачають на деякий час опору у вигляді чоловіка, відчуття безпеки, не мають права на помилку, бо часом єдина людина, на кого вони можуть покластися, це вони самі», - зазначила Марина.

На тренінгу також обговорили і то, як на дітях позначається відсутність єдиної лінії виховання, як це впливає на дитячу самооцінку. Ця тема, мабуть, одна з найбільш наболілих для сімей моряків. Вона викликала бурхливу дискусію серед учасниць заходу. Всім хотілося поділитися своєю історією, отримати пораду фахівця.

Говорили і про труднощі, які виникають у дружин моряків з суспільством. «На жаль, існує якийсь шаблон -«дружина моряка». Жінка при цьому може бути висококласним фахівцем, зробити прекрасну кар'єру, бути чудовою мамою. Але в очах соціуму вона буде всього лише «дружина моряка», це буде її єдиним досягненням», - зазначила Марина Волкова.

Не залишилися без уваги проблеми, які виникають у самих жінок зі здоров'ям, з психоемоційним станом, з самореалізацією, формуванням свого особистого простору.

«Складно дати рекомендації, які підійшли б усім обопільно, тому що кожен випадок індивідуальний. Я висвітлювала в цілому проблеми, які можуть бути. Думаю, є два важливі моменти, на які дружина моряка повинна звертати увагу, - впевнена Марина Волкова. - В першу чергу, жінка повинна дбати про себе. Дуже часто жінки ставлять себе на друге-третє місце, не стежать за своїм здоров'ям в потрібному ключі, жертвують улюбленою справою, не знаходять можливості для свого відновлення. Цього робити не можна. І, по-друге, дружина моряка повинна бути дуже хорошим менеджером. І це треба прийняти як даність, тому що дружина моряка - це така ж сильна особистість, як і чоловіки, які обрали таку важку, небезпечну професію».

Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!