Помилка в прізвища моряка: серйозні наслідки

Днями до ПРМТУ надійшло звернення від моряка-члена Профспілки з проханням посприяти в пошуках його родича - моряка, який летів на судно в місто Меріда, Мексика, але з якихось причин не дістався до пункту призначення і не виходив на зв'язок ні з близькими , ні з представниками компанії-роботодавця.

Як повідомила нам дружина моряка, під час оформлення авіаквитків працівник крюїнгу припустився помилки у прізвищі, але у відповідь на прохання її виправити сказав, що в зв'язку з цим не повинно виникнути проблем, оскільки при оформленні квитків діє правило «трьох помилок», і що моряк може спокійно вирушати в рейс.

Переліт з Одеси до Стамбулу і зі Стамбула в Мехіко пройшов без пригод не дивлячись на те, що всі три перельоти виконувалися з використанням різних авіаліній, і нашому герою доводилося проходити реєстрацію та прикордонний контроль перед кожною посадкою.

Однак, як тільки в Мехіко моряк підійшов до прикордонників і пред'явив документи, його стали питати, хто він такий і чому летить по «чужим» квитках. Далі в хід пішли всі документи, які були у моряка при собі, включаючи паспорт моряка, який видавався до 2017 року і був продовжений, про що була приписка, але це лише погіршило становище нашого героя, якого протримали близько шести годин в імміграційному офісі аеропорту, відібравши телефон і особисті речі, а потім перевели у ізолятор.

Завдяки дружнім відносинам і підписаному Меморандумом про взаєморозуміння з Міністерством закордонних справ України, ПРМТУ зв'язався з представниками Департаменту консульської служби, які перенаправили звернення Посольству України в Мексиці. Завдяки вчасному зверненню близьких моряка, оперативному реагуванню та координації зусиль нам в той же вечір вдалося дізнатися про місцезнаходження зниклого громадянина України та ситуації, в якій він опинився.

Як поділився моряк з нами під час особистої зустрічі, поводження та умови утримання тих, кого не пустили в Мексику, були «як з кримінальниками»: їм давали одну спробу зателефонувати близьким зі стаціонарного телефону, тримали в ізоляторі без вікон і дверей і нічого не пояснювали.

Оскільки існують правила, згідно з якими пасажир може покинути країну тільки тими ж авіалініями, якими прилетів, наших моряків змогли відправити додому тільки через два дні утримання в ізоляторі. Найголовніше, що зараз він перебуває вдома і чекає наступного виклику в рейс.

Ми дякуємо моряку за те, що він поділився з нами своєю історією. У свою чергу, хочемо побажати всім морякам, щоб такі ситуації траплялися якомога рідше. Будьте пильні, відстоюйте свої права і вимагайте, щоб найменші неточності усувалися вчасно, щоб уникнути будь-яких непорозумінь. Звертайтеся до нас за консультацією перед працевлаштуванням і під час нього - це безкоштовно для всіх українських моряків.

Бережіть себе і знайте, що ваша Профспілка завжди готова надати максимальне сприяння вам і вашим близьким.

Більше новин з тегом #Моряки

Остерігайтесь шахраїв

Ризики для моряків під час пошуку роботи

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Українські судновласники та українські моряки: спільні проблеми, що потребують термінового вирішення

Збройна агресія росії проти України та блокування українських морських портів вчергове оголила проблему фактично повної втрати Україною тоннажу суден, які експлуатуються під Державним прапором України.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

Дякуємо за звернення!