Розпочне роботу ресурс Visit Ukraine Today

ПРМТУ отримує безліч запитів щодо того, що моряки, як члени екіпажу, підпадають під виняток і не повинні проходити самоізоляцію. За результатами брифінгу Голови Державної прикордонної служби України це питання залишилося нез'ясованим і підлягає уточненню.

Станом на 22 червня інспектори Держприкордонслужби продовжують вимагати проходження самоізоляції тільки для тих, хто прибуває з країн «червоної» зони.

З 24 червня в Україні почне роботу інформаційний ресурс Visit Ukraine Today, на якому буде розміщена наступна інформація:

- перелік країн «зеленої» та «червоної» зон;

- інформація про страховий поліс і можливість його придбання відразу на цьому ресурсі;

- правила обсервації і самоізоляції;

- алгоритм користування додатком «Дій вдома»;

- правила перебування в громадських місцях та закладах харчування;

- номери телефонів гарячої лінії для туристів;

- актуальна інформація для подорожей за кордон.

Крім того, планується, що сайт буде працювати трьома мовами: українською, російською, англійською.

Карта доступна за посиланням: https://tripadvisor.mfa.gov.ua/

Голова Держприкордонслужби Юрій Лисюк на брифінгу зазначив, що іноземці, які прибули з країн «зеленої» зони, будуть перетинати кордон у спрощеному порядку, без необхідності проходження самоізоляції. З собою вони повинні мати паспорт та страховий поліс. Реєстрація в додатку «Дій вдома» для самоізоляції буде не потрібна. Однак, правила для в'їзду громадян з країн «зеленого» списку поки допрацьовуються МОЗ.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!