Михайло Кірєєв зустрівся з представниками компанії Solstad Offshore ASA

5 вересня в офісі ПРМТУ відбулася зустріч Голови Профспілки Михайла Кірєєва з представниками судноплавної компанії Solstad Offshore ASA в особі операційного директора Тора Йохана Твейта, менеджерів суден - Ойвінда Фагервіка, Гарі Каннінгема, Ендрю Лінаса і крю-менеджером Solstad Offshore Ukraine Глібом Григорюком.

Solstad - компанія з більш ніж 50-річним досвідом роботи у різних сегментах судноплавства. У компанії працюють близько 4 тисяч осіб і є 137 суден. Основні напрямки діяльності компанії зосереджені на ринках Європи, Бразилії, Австралії та Азії. Для підтримки діяльності по всьому світу у компанії є офіси, розташовані в Сінгапурі, Бразилії, Великобританії, Австралії, на Кіпрі, на Філіппінах, в Норвегії.

Незважаючи на те, що компанія давно наймає українських моряків для роботи на своїх суднах, власне представництво в Україні Solstad Offshore відкрила в кінці 2015 року та зараз продовжує знайомитися з перспективами розвитку ринку тут. З огляду на те, що всі українські моряки, працевлаштовані компанією Solstad Offshore Ukraine, є членами Профспілки робітників морського транспорту України, зарубіжні партнери вирішили особисто познайомитися з ПРМТУ та її діяльністю.

Михайло Кірєєв розповів про переваги профспілкового членства для українських моряків, пріоритети діяльності Профспілки, про програми та успішно реалізовані інвестиційні та освітні проекти як для діючих моряків, так і для курсантів морських навчальних закладів України, а також про міжнародне співробітництво, роботу Благодійного фонду морського транспорту « МОРТРАНС».

Особливий інтерес у представників компанії викликала морська освіта в Україні, а також робочі місця для молодих моряків. Нагадаємо, що в квітні цього року між Solstad Offshore Ukraine, ПРМТУ і НУ «ОМА» було підписано угоду, яка передбачає співпрацю в рамках підготовки фахівців, проходження практики та працевлаштування курсантів Університету.

Також представники компанії відзначили, що для них стало приємним сюрпризом те, що вони встигли дізнатися щодо морської інфраструктури та перспектив України як країни, яка постачає професійні кадри на міжнародний морський ринок праці. Відзначимо, що офшорна індустрія є досить специфічною і морякам доводиться часто працювати в складних умовах, в тому числі з-за суворого клімату і погоди. Роботодавці високо оцінили внесок Профспілки у розвиток як професійних, так і неспеціалізованих навичок (soft skills) українських моряків.

«Ми і далі будемо підтримувати наших моряків, щоб вони були затребувані і конкурентоспроможні на світовому морському ринку праці», - підкреслив Михайло Кірєєв та подякував представникам компанії за проявлений до Профспілки інтерес і працевлаштування українських моряків.

Більше новин з тегом #Моряки

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!