MACN відвідала Україну

Морська Антикорупційна Ініціатива (MACN) відвідала Україну в рамках програми колективних дій і залучення зацікавлених сторін.

Морська галузь, будучи глобальною галуззю, яка регулярно взаємодіє з державними органами, схильна до безлічі ризиків, таких як часті корупційні вимоги. Ці ризики призводять до збоїв в роботі і збільшення експлуатаційних витрат суден. У деяких випадках відхилення корупційних вимог ставить під загрозу безпеку капітана, екіпажу і судна. Зміцнення етики за допомогою колективних дій в портах і в ланцюжку морських поставок є ключем не тільки до підвищення легкості ведення бізнесу в морській галузі, а й до економічного, соціального розвитку і більш всеосяжної глобальної економіки.

Щоб краще зрозуміти проблеми, з якими стикаються моряки в Україні, представники MACN Вівек Менон і Інна Ландінг відвідали офіс Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ). MACN представили свою роботу на зустрічі, що відбулася в Морському юніон центрі. У ній взяли участь представники провідних крюїнгових компаній, навчальних центрів, морських навчальних закладів, а також українські моряки. MACN поділилися своєю роботою щодо колективних дій та притягнення зацікавлених сторін з різних країн, наприклад, Аргентини, Нігерії та Індонезії, які довели свою успішність головним чином завдяки діалогу між державним і приватним секторами з питань етики, просуванню прозорих механізмів регулювання та підзвітності в портовому секторі, а також завдяки запуску програми нульової толерантності до хабарів.

Більше новин з тегом #Моряки

Золота нагорода ITF за захист інтересів транспортників

На 46-му Конгресі ITF Михайло Кірєєв, перший заступник Голови ПРМТУ, був удостоєний Золотої нагороди, що символізує визнання його непохитної відданості справі працівників транспорту в усьому світі.

ПРМТУ закликала 46-ий Конгрес ITF підтримати українських транспортників

16-го жовтня під час Конгресу ITF пройшла Конференція моряків, яка стала особливо важливою для ПРМТУ та українських моряків.

«Ми стоїмо перед вами, захищаючи вас»

Голова ПРМТУ Олег Григорюк на Конференції докерів у рамках 46-го Конгресу ITF наголосив на необхідності міжнародної підтримки у часи війни:

Захід на знак солідарності з Україною

У рамках 46-го Конгресу ITF у Марракеші, де зустрілися понад дві тисячі працівників транспорту з усього світу, відбувся важливий захід на знак солідарності з Україною.

Дякуємо за звернення!