ITF висловила стурбованість вторгненням в Україну, тривалою ескалацією та жахливою гуманітарною кризою

ITF підтримує тісні контакти з нашими філіями в Україні та продовжує підтримувати їх, як це можливо, з огляду на обставини.

Ми щойно отримали інформацію від наших українських філій про хвилю ракетних обстрілів, завданих російськими силами сьогодні вранці (25.04.2022) щонайменше по п’яти залізничних станціях у Львівській, Рівненській, Вінниці та Київській областях.

Точні місця терактів досі повідомляються, але включають міста Красне, що розташоване за 70 миль від кордону з Польщею, міста Жмеринка та Казатин у центральній Україні.

В результаті нападів загинуло щонайменше п’ятеро, 15 отримали поранення.Вважається, що щонайменше один залізничник загинув, ще четверо в лікарні, двоє з яких у важкому стані.

Девід Гобе, голова Керівного комітету залізничної секції ITF, заявив: «Неприйнятно, щоб залізничники зазнавали таких нападів.

Ми закликаємо світових лідерів вжити термінових і остаточних кроків для початку діалогу та пошуку мирного вирішення цієї жахливої ситуації».

Ноель Корд, секретар секцій внутрішнього транспорту ITF, заявив наступне: «Дії російської держави не підлягають захисту. Залізничні вокзали є рятівними коліями для українського народу. Ми засуджуємо ці боягузливі дії щодо залізничників та їхніх сімей і обіцяємо продовжуватипідтримувати наші українські філії та народ України».

Ми підтверджуємо нашу беззаперечну солідарність з українським народом, і ми вивчаємо варіанти щоб забезпечити більшою підтримкою працівників та їхні сім’ї, включаючи надання гуманітарної підтримки.

Згодом ми надамо подальші оновлення.

https://www.itfglobal.org/en/news/itf-condemns-russian-attacks-ukrainian-railway-stations

Більше новин з тегом #В світі

Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг

Коментар МЗС України

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!