ITF повідомляє про тривожну кількість випадків залишення моряків на борту суден

У 2023 році ITF працювала зі 129 випадками покинутих суден.

Судно може бути визначене як покинуте у випадку неспроможності судновласника виконати одне з низки зобов'язань перед моряками. Це може бути, наприклад, невиплата заробітної плати, відмова у репатріації або залишення моряків на борту судна без чіткої інформації про те, коли вони зможуть зійти на берег. Ця проблема зростає, і однією з ключових причин є «зручні прапори» (FOC), які допускають випадки нехтування зобов'язаннями.

«Зручний прапор» — це термін, який ITF використовує для позначення суден, що «використовують прапор країни, відмінної від країни власника». Працівники на борту суден з FOC частіше стикаються з:

- дуже низькою заробітною платою,

- поганими умовами життя та роботи на борту,

- недостатньою кількістю їжі та чистої питної води,

- тривалими періодами роботи без належного відпочинку, що призводить до стресу та втоми,

- залишення на борту судна.

Судновласники можуть користатися перевагами FOC:

- мінімальним регулюванням,

- дешевими реєстраційними зборами,

- низькими або відсутніми податками,

- свободою наймати дешеву робочу силу з глобального ринку праці.

У 2024 році кількість випадків покинення моряків вже досягла рівня 2023 року, тому ITF докладає всіх зусиль, щоб привернути увагу до цієї проблеми.

Більше новин з тегом #ITF

Працювати без підписаного контракту — це як плавати у відкритому морі без рятувального жилета

За нашими спостереженнями, останнім часом значно збільшилася кількість випадків, коли українські моряки, прагнучи якнайшвидше вирушити в рейс, припускаються серйозних помилок, які згодом обходяться їм дуже дорого — як у прямому, так і в переносному сенсі.

Сильні профспілки потребують молодих працівників: сьогодні Міжнародний день молоді

12 серпня ми відзначаємо Міжнародний день молоді — день, який нагадує нам про важливість молодого покоління в усіх сферах життя, зокрема на ринку праці. Це чудова нагода наголосити на ролі молодих працівників у зміцненні профспілок і на необхідності їх активного залучення до профспілкової діяльності.

Кампанія ITF «Середземне море – зручне море»

Під час кампанії ITF «Середземне море – зручне море» інспектори вже здійснили 101 інспекцію суден, повернули $205,158 заборгованої зарплати та вирішили безліч випадків з поганими умовами на борту суден.

Молодь ПРМТУ за розвиток та нові знання!

У Морському юніон центрі з ініціативи Молодіжної ради ПРМТУ стартувала ITF Summer School – курс семінарів від ITF Інспектора в Україні.

Дякуємо за звернення!