ITF домоглася виплати заробітної плати українським морякам

Члени екіпажу судна MKN 205 (IMO 9749659, прапор Сент-Вінсент і Гренадіни), серед яких шестеро українських моряків, на шляху до Саудівської Аравії звернулися до ITF інспектора в Україні з проханням надати допомогу в питаннях виплати від судновласника заробітної плати, яку їм не виплачували вже більше двох місяців. Крім того, перед деякими членами екіпажу були борги і раніше.

Судно знаходиться в управлінні компанії MAKAMIN OFFSHORE SAUDI LTD. Ця ж компанія володіє і судном MKN 204 (IMO 9749647, прапор Сент-Вінсент і Гренадіни), на якому також є заборгованість по заробітній платі, але звернень до ITF інспекторам поки не надходило.

З огляду на те, що судно MKN 205 перебувало в порту Даммам, Саудівська Аравія, інспектор ITF в Україні Наталія Єфріменко зв'язалася з ITF Координатором в країнах Арабського світу Мохамедом Аррачеді. В даний час він займається виключно проблемами моряків в арабському регіоні або ж на суднах в управлінні і під прапором країн Арабського світу. Мохамед Аррачеді, в свою чергу, зв'язався з компанією MAKAMIN OFFSHORE SAUDI LTD і підключив до справи владу Саудівської Аравії.

24 жовтня генеральний менеджер компанії у супроводі місцевої портової влади піднявся на борт MKN 205 для вирішення проблеми із заробітною платою. У той же день п'ятеро українських моряків, чиї трудові договори підійшли до кінця, отримали заробітну плату в загальній сумі близько 85 тис. доларів і квитки додому. Решта моряків на борту отримали заборгованість по зарплаті за відпрацьований місяць, за другий місяць оплата очікується найближчим часом.

На закінчення варто відзначити, що Мохамед Аррачеді є добрим другом і партнером українських моряків і Профспілки робітників морського транспорту України, брав участь в першій серії семінарів UNION WEEK і постійно знаходиться на зв'язку з ПРМТУ, щоб допомагати членам нашої Профспілки.

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!