Ще раз до питання про ситуацію в системі підготовки і дипломування моряків

17 липня Профспілка робітників морського транспорту України організувала чергову зустріч з моряками, щоб обговорити на ній поточну ситуацію в системі підготовки та дипломування моряків. Нагадаємо, перша така зустріч з ініціативи ПРМТУ відбулася ще на початку лютого цього року.

Подібний діалог дуже важливий, так як морська галузь знаходиться в стані реформування, і Профспілка зі свого боку виробила стратегію першочергових дій для вирішення ситуації, що склалася - коли питань набагато більше, ніж реальних відповідей.

«Сьогодні ми обговоримо, що конкретно було зроблено Профспілкою в питаннях системи підготовки та дипломування моряків, розповімо про своє бачення і позиції в цьому питанні, - зазначив Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк, вітаючи моряків. - Хочемо отримати від вас зворотній зв'язок, конкретні приклади, з якими ви стикалися, вислухати ваші пропозиції, щоб продовжити спільно вибудовувати стратегію наших дій».

Тільки за останні чотири місяці Профспілка направила 21 запит на адресу Президента України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства закордонних справ України, Морської адміністрації, Адміністрації морських портів України. До сих пір не отримано відповіді на такі питання: який орган влади зараз головний в системі підготовки та дипломування моряків, які плани у Морської адміністрації та ІПДМ, чи усунені зауваження за результатами аудиту EMSA, чи подана в IMO звітність щодо вимог Конвенції ПДНВ.

Про те, які в даній ситуації подальші дії Профспілки, читайте в наступному випуску журналу «Морской».

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!