Diamond Princess: серед заражених один українець

Як відомо, круїзний лайнер Diamond Princess вже майже тиждень стоїть на карантині біля берегів Японії у зв'язку з виявленням коронавируса у літньої пасажира, який зійшов з судна в Гонконгу.

Всього на судні перебувало 3 700 чоловік з 56 країн, з яких 2 700 - пасажири, а решта - члени екіпажу, в якому в тому числі 25 українців.

Так, за останніми даними, більш ніж у 60 осіб на борту діагностований коронавірус, і серед них виявився один українець.

В даний момент громадянина України перевезли у медичний заклад в Японії, де він буде знаходитися як мінімум 14 днів. Стан діагностується як задовільний.

ПРМТУ знаходиться на зв'язку з Консулом України в Японії і стежить за ситуацією з нашими громадянами.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!