Дайджест-COVID-19 25-30 травня 2020 р

Інформація за 25-30 травня 2020 р

1. В Україні зафіксовано 23, 204 випадки коронавирусной хвороби COVID-19.

За даними ЦГЗ, за станом на 9:00 30 травня в Україні 23 204 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 696 летальних, 9311 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 393 нових випадків.

2. 21 травня Кабінет міністрів України оприлюднив Постанову 392 (від 20.05.2020)

Один з пунктів (п.15) даної Постанови передбачає запуск міжнародних рейсів для членів морських екіпажів, які направляються з/на судно через аеропорт ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», і як резервний варіант - аеропорт ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Д.Галицького».

Докладніше: https://www.facebook.com/MTWTU/photos/a.4094085158...


3. Міністерство інфраструктури України опублікувало оновлений Перелік схвалених навчально-тренажерних центрів, підготовка в яких відповідає вимогам Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року з поправками, і національним вимогам.

Ознайомитися з ним можна за посиланням:

https://storage.mtwtu.org.ua/.../RTFeda7rPPnUFJSOhScBbu3AGg9M...

4. ITF запрошує моряків взяти участь в опитуванні по COVID-19

Міжнародна федерація транспортників (ITF) запрошує моряків поділитися, які заходи і засоби захисту доступні на борту їхніх суден у зв'язку з пандемією COVID-19.

Пройти опитування можна за посиланням:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx…


5. Профспілка робітників морського транспорту України об'єднує близько 12 тисяч курсантів і студентів морських освітніх установ різного рівня акредитації.

Докладніше: https://www.facebook.com/MTWTU/photos/pcb.16751818...


6. Генеральний секретар Міжнародної федерації транспортників (ITF) Стівен Коттон і Голова Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) Михайло Кірєєв направили спільний лист на адресу Президента України Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра країни Дениса Шмигаля із закликом посприяти забезпеченню змін екіпажів з метою збереження лідируючих позицій нашої країни на міжнародному морському ринку праці.

Докладніше: https://www.facebook.com/MTWTU/photos/pcb.16769230...

Більше новин з тегом #Моряки

Остерігайтесь шахраїв

Ризики для моряків під час пошуку роботи

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Українські судновласники та українські моряки: спільні проблеми, що потребують термінового вирішення

Збройна агресія росії проти України та блокування українських морських портів вчергове оголила проблему фактично повної втрати Україною тоннажу суден, які експлуатуються під Державним прапором України.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

Дякуємо за звернення!