Дайджест-COVID-19 18-23 травня 2020 року

Інформація за 18-23 травня 2020 року

1. В Україні зафіксовано 20 580 випадків коронавирусной хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, за станом на 9:00 годин 23 травня в Україні 20 580 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 605 летальних, 6 929 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 432 нових випадки.

2. Карантин в Україні продовжено до 22 червня, але з певним послабленням обмежувальних заходів. Що дозволено в цей період, а що залишається під забороною - дивіться в інфографіку.

3. Зміна екіпажів: Спільна заява ITF і JNG

Рекомендована структура протоколів для забезпечення безпечної зміни і переміщень екіпажів суден під час пандемії коронавируса (Covid-19).

Докладніше: https://mtwtu.org.ua/news/smena-ekipazej-sovmestnoe-zaavlenie-itf-i-jng


4. Керівництво для операторів суден з охорони здоров'я моряків

У відповідь на нинішній спалах коронавирусу (COVID-19) Міжнародна палата судноплавства підготувала Керівництво для операторів суден з охорони здоров'я моряків.

Мета полягає в тому, щоб допомогти судноплавним компаніям слідувати рекомендаціям, наданим установами Організації Об'єднаних Націй, включаючи Всесвітню організацію охорони здоров'я, Міжнародну морську організацію та Міжнародну організацію праці, а також Європейський центр з профілактики захворювань та боротьби з ними.

Ознайомитися з Керівництвом можна за посиланням: https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/CqzXvi6_JLH4...


5. IFSMA опублікувала відкритий лист до урядів

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA) отримує все більше повідомлень від членських об'єднань по всьому світу, капітани суден яких дбають про добробут і безпеку своїх екіпажів і самих себе.

У працівників викликає занепокоєння підвищений рівень ризику, з яким вони стикаються на роботі в і без того небезпечного середовища. Моряки почувають себе кинутими урядами. Тому IFSMA закликає уряди негайно прийняти «Рекомендовані рамки протоколів для забезпечення безпечних змін екіпажів суден і поїздок під час пандемії коронавирусной хвороби (COVID-19)», щоб дозволити судновласникам і менеджерам змінювати екіпажі. Уряди повинні діяти зараз, щоб уникнути і психічних розладів моряків, і ризиків нещасних випадків серед них.

Ознайомитися з повним текстом листа можна за посиланням: https://bridgedeck.org/latestnews/OpenLettertoallG...


6. Сінгапур робить послаблення портових обмежень

Морська і портова влада Сінгапуру (MPA) дозволили проводити зміни екіпажу.

Для цього необхідно сповістити MPA за 14 днів до планованої зміни і підтвердити, що екіпаж не залишав судно не менше 14 днів до заходу в порт, а також був протестований на COVID-19 з негативним результатом. Також у члена екіпажу повинна бути довідка про придатність до подорожі, видана не більше ніж за 24 години до відправлення з країни перебування судна.

Докладніше: https://mtwtu.org.ua/news/singapur-delaet-poslablenie-portovyh-ogranicenij


7. Петиція #seafarersmatter

У зв'язку з тим, що в багатьох країнах як і раніше залишається невирішеною проблема змін членів екіпажів, Міжнародна федерація транспортників (International Transport Workers 'Federation, ITF) закликає підписати петицію #seafarersmatter

Ознайомитися з повним текстом петиції і підписати її можна за посиланням:

https://seafarersmatter.com/index.php/the-letter/

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!