Авіа новини

Інформація на 06.05.2020

Прем'єр-міністр Молдови Іон Кіку заявив, що на наступному тижні уряд розгляне можливість відновлення регулярних комерційних рейсів з 15 травня.

В аеропорту Відня з 4 травня почали тестування пасажирів, які прилетіли, на коронавірус, що дозволить їм не проходити обов'язкову 14-денну обсервацію в разі негативного результату. Після здачі аналізу (ПЛР) відповідь буде готова через 2-3 години. Ціна тесту складе 190 євро.

Тест також зможуть пройти пасажири, які видлітають з Відня, щоб продемонструвати негативний результат в аеропорту призначення.

З австрійської столиці можна вилетіти регулярними рейсами у Доху, Дортмунд, Дюссельдорф, Франкфурт-на-Майні, Гамбург, Лісабон, Мінськ і Софію.

Поки обмеження, що діють в Австрії, забороняють в'їзд громадян країн, що не входять до Шенгенської зони.

LOT, Emirates Airlines і Pegasus продовжили скасування рейсів.

Через нестабільну ситуацію на міжнародному авіаційному ринку в зв'язку з поширенням COVID-19, а також, як наслідок численних заборон на авіаперевезення, три великі авіакомпанії Emirates, LOT та Pegasus Airlines продовжили призупинення власних рейсів:

- LOT - польоти скасовані до 1 червня 2020.

- Pegasus Airlines - рейси анульовані до 30 травня 2020 року, передбачається, що у червні будуть тільки внутрішні перельоти, міжнародні - в кращому випадку, не раніше кінця липня.

- Emirates - не літають до 1 липня 2020 року, на початку липня авіаперевізник планує відновити більше 130 рейсів з Дубай. Всі рейси Emirates є міжнародними.

Нагадаємо, що трохи раніше Turkish Airlines також скасувала польоти до 28 травня 2020.

Слід розуміти, що через динамічні події в зв'язку з пандемією коронавирусу початок і графіки польотів можуть бути знову змінено.

Більше новин з тегом #В світі

Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг

Коментар МЗС України

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!