167 українських моряків повернулися на батьківщину

Сьогодні в Україну повернулися українські моряки, члени екіпажу судна MEIN SCHIFF 3 компанії TUI Cruises.

У Києві в аеропорту «Бориспіль» їх зустріли представники Профспілки робітників морського транспорту України. Компанія організувала для моряків чартерний рейс до Києва, а, так як серед членів екіпажу 167 моряків - одесити, додому вони вирушили на автобусах.

Нагадаємо, на початку травня до ПРМТУ звернувся інспектор Міжнародної федерації транспортників (ITF) в Німеччині Хамані Амаду з інформацією про те, що на борту круїзного лайнера MEIN SCHIFF 3 (IMO: 964173, прапор Мальти) компанії TUI Cruises знаходяться більше 170 українських моряків, якім потрібна допомога із поверненням додому. Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк зв'язався з німецькою профспілкою та представниками компанії, а також з автоперевізником, щоб проконтролювати організацію перевезення українців до Одеси.

Всіх українські моряки є членами Профспілки робітників морського транспорту України. Судно MEIN SCHIFF 3 покрито колективним договором профспілки ver.di. Між ПРМТУ і німецькою профспілкою ver.di укладено Меморандум про взаєморозуміння, який передбачає, що всі українські моряки, які працюють на суднах під колективним договором німецької профспілки, є членами ПРМТУ.

«Всі моряки, які повернулися, пройшли тест на коронавірус, у всіх негативний результат. Їм було запропоновано скористатися додатком «дiй вдома» і пройти період обсервації вдома. З Профспілкою моряки зв'язалися з проханням проконтролювати коректність репатріації. Вони хотіли переконатися, що будуть дотримані всі гарантії з боку компанії, що вони не будуть піддаватися ризику під час перельоту, що їх не залишать на примусову обсервацію. Ми всі ці питання з компанією відпрацювали, отримали підтвердження і гарантії того, що одеські моряки будуть безпечно доставлені автобусами до Одеси. Ми продовжуємо залишатися з ними на зв'язку», - зазначив Олег Григорюк.

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!