Звіт ITF «Очікування молодих працівників від роботи на транспорті»

Міжнародна федерація транспортників (ITF) опублікувала звіт «Очікування молодих працівників від роботи на транспорті», який демонструє необхідність того, щоб голоси молодих працівників були почуті під час прийняття рішень щодо транспорту.

Звіт свідчить, наскільки важливу роль відіграє транспорт у житті молодих працівників віком від 18 до 35 років, оскільки вони, швидше за все, визнають, що світова економіка залежить від транспорту.


Основні висновки включають:

- 85% молодих працівників вважають транспорт важливим для економіки їхньої країни;

- 84% молодих працівників підтримують закони, які притягують компанії до відповідальності за порушення екологічних і трудових прав у ланцюжках постачання;

- 71% молодих працівників вважають, що транспортна галузь була б кращою, якби транспортники брали більшу участь у прийнятті рішень.


Звіт оприлюднили в перший день Конференції молодих транспортників ITF, яка проходить у Мумбаї, Індія, де понад 150 делегатів від транспортних профспілок зібрались разом, щоб поділитися своїми думками та намітити шлях на майбутнє.

В основу були покладені результати глобального опитування, проведеного YouGov для ITF у вересні 2022 року. У звіті представлені усереднені відповіді широкої громадськості з 15 країн.


Молоді працівники, які зіткнулися з ланкою криз від зростання вартості життя до впливу клімату, стурбовані:

- 71% - вартістю транспорту в цілому;

- 68% - впливом транспортних викидів на зміну клімату;

- 62% - доступністю громадського транспорту.


Співголови Комітету молодих транспортників ITF Доротея Зек і Гораціо Калькуллі сказали: «Цей звіт показує, що настав час переформатувати роботу транспорту у всьому світі. Нам потрібно відійти від системи зі зростаючими витратами, низькою надійністю та високими викидами, а замість цього інвестувати в стійку модель для всього нашого майбутнього».


74% молодих працівників вважають, що транспортним профспілкам важливо відігравати активну роль у суспільстві. Молоді працівники хочуть міцних профспілок з активними молодіжними структурами.


Глобальне опитування ITF також містить план дій для урядів, роботодавців та інвесторів:

- 81% підтримують інвестиції в сталий транспорт;

- 85% підтримують закони про здоров’я та безпеку для захисту працівників транспорту;

- 84% підтримують заклики захистити трудові права транспортників;

- 63% підтримують надання працівникам, які заробляють на життя працюючи в великих компаніях (наприклад, Uber, Deliveroo або Ola), права на безпечні умови праці.


«Молоді працівники успадкують сучасні кризи - економічну та кліматичну», — сказав Стівен Коттон, генеральний секретар ITF. — В нашому світі, що швидко змінюється, уряди та роботодавці не мають права ігнорувати виклики, з якими стикаються працівники. У відповідь на це Комітет молодих транспортників ITF проводить кампанії за гідну працю, права працівників транспорту в економіці і за кліматичну справедливість. Настав час для урядів, бізнесу та інвесторів прислухатися до голосів молодих працівників».


Ознайомитися зі звітом можна за посиланням:

https://www.itfglobal.org/en/resources/what-young-workers-want-transport

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!