Зустріч з профспілковим активом ХДМА

Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк зустрівся з профактивом Херсонської державної морської академії.

Основні питання обговорення стосувалися співпраці ПРМТУ і ХДМА, підведення підсумків вже реалізованих ініціатив і проектів на перспективу. Олег Григорюк розповів про серйозну роботу Профспілки щодо профілактики криміналізації українських моряків, яка вже знайшла підтримку на національному та міжнародному рівнях, про діяльність Морського інформаційного центру ПРМТУ за підтримки МЗС України, про наслідки реформ в морській галузі нашої країни і реакції на них з боку Профспілки. Він також підкреслив, що, поряд з усім, пріоритетом для ПРМТУ є створення нових робочих місць для українських моряків. Так, одним з важливих досягнень стало підписання договору про співпрацю між ПРМТУ, ХДМА і компанією з працевлаштування моряків "Лібра", яка виступає в якості посередника у працевлаштуванні на судна під управлінням компанії Unix Line. Підписаний він був 24 жовтня минулого року за ініціативи Профспілки. І завдяки цьому на сьогоднішній день компанія вже вийшла на український ринок, почавши працевлаштовувати на свої судна наших моряків. Заступник директора компанії "Лібра" Руслан Дмитрієв, який брав участь у зустрічі, розповів курсантам, яким чином відбувається відбір моряків та процедура працевлаштування, і про подальші плани в цьому напрямку.

На завершення зустрічі Олег Григорюк відповів на питання, які цікавили курсантів і професорсько-викладацький склад Академії.

Нагадаємо, що у ХДМА протягом багатьох років існує первинна профспілкова організація ПРМТУ, яку очолює голова Сергій Юрійович Лісовий.

Більше новин з тегом #Молодь

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Ключовий пріоритет Профспілки: зосередження на майбутніх моряках

Світова морська індустрія, згідно з даними міжнародних аналітичних ресурсів, стикається зі скрутнощами через нестачу кваліфікованих кадрів.

Дякуємо за звернення!