Зустріч з профспілковим активом ХДМА

Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк зустрівся з профактивом Херсонської державної морської академії.

Основні питання обговорення стосувалися співпраці ПРМТУ і ХДМА, підведення підсумків вже реалізованих ініціатив і проектів на перспективу. Олег Григорюк розповів про серйозну роботу Профспілки щодо профілактики криміналізації українських моряків, яка вже знайшла підтримку на національному та міжнародному рівнях, про діяльність Морського інформаційного центру ПРМТУ за підтримки МЗС України, про наслідки реформ в морській галузі нашої країни і реакції на них з боку Профспілки. Він також підкреслив, що, поряд з усім, пріоритетом для ПРМТУ є створення нових робочих місць для українських моряків. Так, одним з важливих досягнень стало підписання договору про співпрацю між ПРМТУ, ХДМА і компанією з працевлаштування моряків "Лібра", яка виступає в якості посередника у працевлаштуванні на судна під управлінням компанії Unix Line. Підписаний він був 24 жовтня минулого року за ініціативи Профспілки. І завдяки цьому на сьогоднішній день компанія вже вийшла на український ринок, почавши працевлаштовувати на свої судна наших моряків. Заступник директора компанії "Лібра" Руслан Дмитрієв, який брав участь у зустрічі, розповів курсантам, яким чином відбувається відбір моряків та процедура працевлаштування, і про подальші плани в цьому напрямку.

На завершення зустрічі Олег Григорюк відповів на питання, які цікавили курсантів і професорсько-викладацький склад Академії.

Нагадаємо, що у ХДМА протягом багатьох років існує первинна профспілкова організація ПРМТУ, яку очолює голова Сергій Юрійович Лісовий.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!