У полку «зручних» прапорів прибуло

Наприкінці грудня Міністр закордонних справ, міжнародного співробітництва та співтовариств Республіки Гвінея-Бісау повідомила Міжнародну федерацію транспортників (ITF) про створення Міжнародного морського регістру Республіки Гвінея-Бісау.

Нагадаємо, що реєстрація судна під «зручним» прапором дозволяє судновласникам значно скоротити свої витрати: платити менше податків за реєстрацію, використовувати дешеву робочу силу, скорочуючи витрати на оплату праці та постачання моряків.

Понад 70 років Міжнародна федерація транспортників бореться проти «зручних» прапорів, завдяки чому сформувалися стандарти колективних договорів, які встановлюють заробітну плату та умови праці для екіпажів суден під «зручними» прапорами. Наявність колективного договору стандарту ITF на судні дозволяє морякам бути впевненими, що у випадку, якщо їхні права буде порушено, на допомогу їм прийде Профспілка та інспектор ITF.

Перевірити, чи ваше судно покрито колективним договором стандарту ITF, можна на сайті Профспілки: https://mtwtu.org.ua/ru/look-up-ship

Також ви завжди можете отримати безкоштовну консультацію перед працевлаштуванням.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!