Переможці фотоконкурсу Life at Sea 2023

Фотопроект ITF Seafarers’ Trust, який розпочався у 2020 році в розпал пандемії COVID-19, зараз може похвалитися колекцією з близько 8000 цифрових зображень і підписів.

Перший приз у розмірі 1000 фунтів стерлінгів отримав Джон Роберт М. Мараньо за його фотографію «12 градусів». Педді Роджерс, суддя змагань, сказав: «Ми вважаємо підлогу твердою, але моряки скажуть вам, що на борту судна підлога дуже рухлива. Маятник на задньому плані зображення показує коливання судна, що це не трюк, що фотограф робить щось досить розумне з кутом камери». Тільки уявіть, що ви виконуєте свою щоденну роботу в постійно змінюваному середовищі, яке ви безсилі контролювати.

Другу нагороду отримав Мікаель Сезар Бурерос за його фотографію «Сили, що збігаються» — драматичне зображення контейнеровоза, який ось-ось поглине піщана буря, що дме з Єгипту.

Третій приз, присуджений Резі Саджедіфару за «Безтурботність», приносить зміну настрою завдяки барвистому краєвиду, знятому над бортом танкера, на якому рибалка молиться на невеликому човні поруч.

https://www.seafarerstrust.org/what-we-do/photo-competition-2023

Більше новин з тегом #Моряки

Основні питання військового обліку для моряків

Профспілка робітників морського транспорту України провела для моряків інформаційну зустріч-семінар з питань нововведень у військовому обліку, які діють з 18.05.2024 року. Зустріч була проведена у дистанційному режимі. Моряки мали можливість поставити питання, які їх найбільше цікавлять, та отримати вичерпну фахову юридичну інформацію.

ПРМТУ у парламенті Румунії

20 червня Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, виступив у парламенті Румунії в Бухаресті, де відбулося засідання Комітету моряків Східної, Центральної Європи та Норвегії (SCOCEEN).

ПРМТУ зустрілась з моряками в Румунії

В рамках спільного проєкту Профспілки робітників морського транспорту України та ITF Seafarers' Trust ПРМТУ організувала першу зустріч з українськими моряками, які тимчасово перебувають у Румунії. Це важлива подія, адже наша мета – бути поруч з членами Профспілки, попри складні обставини, в яких вони опинилися через війну в Україні.

Дорогі моряки, з професійним святом!

Сьогодні, 25 червня, відзначається Міжнародний день моряка.

Дякуємо за звернення!