Українські моряки на передовій світової торгівлі: нові горизонти для співпраці

ПРМТУ за підтримки Посольства України в Сінгапурі та компанії ASP Ships Group організувала Український морський захід у Сінгапурі.

Основні його цілі – це досягти створення нових робочих місць для українських моряків, обговорення поточних викликів для них, підвищення рівня інформованості міжнародної спільноти про їхній вагомий внесок у морську індустрію. ПРМТУ прагне довести, що українські моряки, попри всі труднощі, продовжують працювати з відданістю та високим професіоналізмом. Захід також надав можливість відповісти на запитання судновласників, зняти їхні сумніви щодо наймання українських моряків та підтримати їхній позитивний імідж у світовій спільноті.

Цими днями в Сінгапурі проходило засідання Виконавчого комітету Міжнародної ради морських роботодавців (IMEC). Тому за підтримки постійного представника України в IMEC Віталiя Чайки (ASP Ships Group) близько 70 представників глобальних судноплавних та обслуговуючих галузь компаній, профільних організацій, банків та сінгапурських партнерів української морської галузі були запрошені на Український морський захід.

З сінгапурськими й міжнародними партнерами були обговорені шляхи та інструменти міжнародної підтримки української морської галузі, найму українських моряків та надання їм необхідних послуг, в тому числі відповідними регуляторними закладами Сінгапуру.

Морська галузь сьогодні стоїть на передовій не лише глобальної економіки, але й боротьби за свободу та безпеку. «Протягом останніх днів ми пережили три влучання в торговельні судна в портах України. Ці події відбуваються щодня в нашій країні», — розповів Олег Григорюк, Голова ПРМТУ. Однак, попри постійні загрози, українські моряки продовжують виконувати свою важливу місію, підтримуючи світову торгівлю та економіку. І ПРМТУ для виконання цієї місії стає для моряків сильною опорою, що здатна захистити у будь-якій ситуації. Завдяки міжнародній підтримці, наша морська спільнота не залишається без допомоги. «Я щиро вдячний усім, хто продовжує наймати українських моряків, хто створює фонди для їхньої підтримки та забезпечує їхню безпеку, – підкреслив Олег Григорюк. - Разом ми можемо подолати будь-які труднощі. Кожен жест підтримки, кожна дія на благо українських моряків — це крок до перемоги над темрявою, яка огорнула нашу країну. Дякую усім за вашу відданість, вашу стійкість і вашу допомогу».

Голова IMEC Белал Ахмед підкреслив важливість підтримки українських моряків у цей складний період: «У Сінгапурі майже всі міжнародні судноплавні компанії наймають українських моряків, і намагаються забезпечити їм найкращі умови.

Новини про обстріл цивільних суден завдають нам глибокого болю, адже вмирають невинні моряки, що виконують важливу роль у глобальній економіці. Ми розуміємо, наскільки важко працювати на судні в небезпечних умовах, водночас переживаючи за своїх близьких.

Ми всі співчуваємо і щиро бажаємо, щоб цей темний час закінчився швидше. Ваша невтомна праця заслуговує на безмежну вдячність. Ви мандруєте світом, виконуючи важливу роботу, яку ми цінуємо, і ІМЕС завжди буде з вами. Щиро вам дякуємо».

Франческо Гарджуло, Головний виконавчий директор IMEC, зазначив, що саме високий рівень підготовки, витривалість і відданість своїй справі зробили українських моряків бажаними членами екіпажу у всіх куточках світу. Попри складні обставини, що сьогодні охопили нашу країну, попит на професіоналів з України залишається високим. Франческо Гарджуло вірить, що незабаром ситуація стабілізується, і українські моряки знову зможуть бути впевненими у працевлаштуванні на суднах компаній, які входять в IMEC.

Посол України в Республіці Сінгапур Катерина Зеленко виступила з презентаціями, в яких висвітлила роботу українських портів та флоту в умовах війни, зокрема з огляду на останні обстріли портової інфраструктури. «Велика подяка всім, хто працює, щоб забезпечити постачання товарів навіть у найскладніші часи. Ви докладаєте значних зусиль, щоб маршрути залишалися стабільними та безпечними, попри численні загрози», – наголосила Катерина Зеленко.

З привітанням до присутніх в режимі відеоконференції звернувся Євгеній Ігнатенко, Голова Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України. Він подякував партнерам за співробітництво з Україною і запросив до подальшого розширення співпраці: «Незаконні дії росії, однак, не є приводом для нас зупинятися. Ми продовжуємо впроваджувати реформи сертифікації, впроваджуємо цифрові сервіси, вдосконалюємо національні процедури, щоб відповідати міжнародним стандартам. Ваша міжнародна підтримка – це наш шлях до кращого кар’єрного майбутнього українських фахівців. Тільки громадяни цивілізованих демократичних держав повинні працювати на судах іноземних країн, і саме такими є українці».

Цей захід став важливим кроком у підвищенні обізнаності про українських моряків на світовому рівні. Ми прагнемо продемонструвати їхню професійну майстерність та незмінну готовність якісно працювати. Такі ініціативи допомагають укріпити довіру судновласників до українських кадрів та показати, що наші моряки залишаються конкурентоспроможними й затребуваними. Спільними зусиллями ми будуємо міцний фундамент для стабільного майбутнього, де українські моряки зможуть впевнено продовжувати свою роботу на світовій арені.

Більше новин з тегом #Моряки

Реалії та виклики для ПРМТУ в умовах війни в Україні: Олег Григорюк в інтерв'ю норвезькому виданню FriFagbevegelse

Під час війни робота Профспілки робітників морського транспорту України набула нових масштабів і значення. Моряки та портовики, що працюють під загрозою ракетних ударів, щодня стикаються з небезпекою та невизначеністю. Портова інфраструктура постійно зазнає атак, але ПРМТУ продовжує підтримувати своїх спілчан як в Україні, так і за кордоном, водночас дякуючи міжнародним партнерам за допомогу.

Золота нагорода ITF за захист інтересів транспортників

На 46-му Конгресі ITF Михайло Кірєєв, перший заступник Голови ПРМТУ, був удостоєний Золотої нагороди, що символізує визнання його непохитної відданості справі працівників транспорту в усьому світі.

ПРМТУ закликала 46-ий Конгрес ITF підтримати українських транспортників

16-го жовтня під час Конгресу ITF пройшла Конференція моряків, яка стала особливо важливою для ПРМТУ та українських моряків.

«Ми стоїмо перед вами, захищаючи вас»

Голова ПРМТУ Олег Григорюк на Конференції докерів у рамках 46-го Конгресу ITF наголосив на необхідності міжнародної підтримки у часи війни:

Дякуємо за звернення!